Bild
Nästa artikel
Små beslut som gör stor skillnad – tackträd istället för blommor
Vi-skogen
Aktuellt / Blogg Publicerad 2017-05-09

Små beslut som gör stor skillnad – tackträd istället för blommor

Varje år arrangerar vi på OK mängder av evenemang och tillställningar, där gästföreläsare, moderatorer och andra vanligtvis tackas för sitt deltagande med en bukett blommor – fram tills nu. Från och med i år ger vi istället tackträd!

Idén är egentligen inte ny. ”Dränk ingen i blommor – ge en skog istället!” var rubriken på Sten Lundgrens reportage från Kenya i Tidningen Vi 1983, som blev startskottet för Vi-skogen. Sten uppmanade läsarna att plantera träd i Afrika istället för att ge bort blommor.

Nu, över 30 år senare, uppmanar Vi-skogen arrangörer runt om i landet att göra samma sak. Tackträden symboliserar träd som planteras hos familjer i östra Afrika. Träden gör familjerna självförsörjande genom att ge ökad tillgång till mat och skydd mot klimatförändringar. Dessutom förbättrar de miljön. Ett träd är ett tack som betyder mycket – för många.

Under 2016 planterades 4 767 093 träd med stöd av Vi-skogen, det betyder att 13 060 träd planterades per dag, 544 träd i timmen och nio träd i minuten. Sedan starten 1983 är det nu närmare 120 miljoner träd som planterats i Vi-skogens verksamhetsländer Tanzania, Kenya, Rwanda och Uganda.

Läs mer om OK:s många initiativ för ett mer hållbart samhälle här: verksamhetsberattelse.ok.se/samhallsansvar

Om Vi-skogen

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som planterar träd i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania. Fyra länder som är hårt drabbade av avskogningen och som under många år levt med dess förödande effekter för både människor och natur. Träd från Vi-skogen har sedan 1983 hjälpt 2,3 miljoner människor ur fattigdom.

OK:s medlemmar bidrar till Vi-skogen när de lämnar pant eller tecknar el-avtal hos OKQ8. På OKQ8 Bank planterar man också träd i Vi-skogen för varje kund som ansluter sig till e-faktura.