Bild
Nästa artikel
Tre snabba med Pontus Frohde
Pontus Frohde - VD på Charge Amps
Aktuellt / Blogg Publicerad 2017-06-28

Tre snabba med Pontus Frohde

Hej Pontus Frohde, VD för Charge Amps sedan den första februari 2017!

Vad är du mest stolt över att Charge Amps har åstadkommit under din tid som VD?

Jag tror att jag under denna korta tid redan har tillfört en hel del ordning och reda. Allra mest stolt är jag över att vi snart passerat förra årets omsättning trots att de produkter som skulle lanseras till våren blev försenade till efter sommaren.

Jag är dessutom oerhört stolt över att vi har skrivit avtal med ett antal stora nordiska kunder, vilket bidragit till den fina tillväxten. Nu har vi en spännande höst framför oss där vi investerar en hel del tid och pengar i att lansera en produkt som ingen elbilsägare kan klara sig utan.

Var ser du Charge Amps om fem år?

Fem år är lång tid i en bransch som växer så snabbt. Får jag som jag vill skall Charge Amps bli den nya generationens svenska industriföretag med stark internationell närvaro och ett varumärke som fortsätter att vara förknippat med kvalité, design och smart funktionalitet med allt vad det innebär i dagens samhälle.

Vi kommer att vara en del av de ekosystem som nu skapas med smarta hem tillsammans med uppkopplade och på sikt självkörande bilar. Många stora fina internationella industriföretag har skapats i Sverige och jag kommer att göra mitt yttersta för att Charge Amps skall finnas på den listan, kanske är vi där redan om 5 år!

Och till sist – vart och hur reser du i sommar?

Först ska jag åka till mitt sommarställe på Bjärehalvön i Skåne och jag överväger faktiskt att cykla dit medans resten av familjen får åka bil. Nästa år drömmar jag om att få elbilssemestra i Europa med familjen.

Om Charge Amps

Greentech-bolaget Charge Amps är det senaste tillskottet i OK-koncernen. Företaget tillverkar uppkopplade laddlösningar för elbilar och laddhybrider med en unik känsla för kvalitet och design.

OK ekonomisk förening äger idag Charge Amps till 31,6 procent.

Läs mer om Charge Amps spännande resa.

Charge Amps