Bild
Nästa artikel
Bilia förvärvar ANA Bil, BIVA Bergslagen och VRT Bil
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2016-01-28

Bilia förvärvar ANA Bil, BIVA Bergslagen och VRT Bil

ANA Bil AB är återförsäljare för BMW och Mini i Trollhättan, Uddevalla och Strömstad. BIVA Bergslagen AB är återförsäljare för Toyota i Västerås, Falun, Borlänge, Enköping och Ludvika. VRT Bil AB är återförsäljare för Toyota i Kristianstad.

‒        Vi har sett många fördelar med Bilia, både för personalen och för de lokala orterna. Med en kärnverksamhet av bilförsäljning och service är kunnandet och engagemanget stort hos de nya ägarna, säger Britt Hansson, VD och koncernchef på OK ekonomisk förening.

Bilias föregångare startade redan 1967 och har sedan dess vuxit till Sveriges största bilåterförsäljarkoncern med en total omsättning på cirka 20 miljarder kronor. Koncernbolaget Bilia AB har verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland.

‒     Vi är mycket positiva till förvärven och det förtroende vi har fått av Toyota, BMW och MINI. Vidare ser vi goda möjligheter till synergier genom att tillämpa vår operativa modell med stort säljfokus, effektiva lager och ett ökat fokus på eftermarknaden, säger Per Avander, Bilias VD och koncernchef.

Tillträdet är beräknat till 1 mars förutsatt att konkurrensverket godkänner förvärven.

För ytterligare information:
Anna Marinder, Kommunikationschef OK ekonomisk förening, telefon 070-268 01 97
Per Avander, CEO eller Gunnar Blomkvist, CFO, Bilia AB, telefon 031-709 55 00


Fakta OK ekonomisk förening
OK ekonomisk förening ägs av ca 900 000 medlemmar runt om i Sverige. Föreningen, som grundades 1926, äger 50% av drivmedelsbolaget OK-Q8 AB och omsätter ca 9,5 Miljarder SEK per år (förutom OK-Q8 AB). Övrig affärsverksamhet i OK–koncernen är fastigheter, pelletstillverkning, förlagsverksamhet, bilåterförsäljare och ett IT-konsultbolag.


Fakta Bilia AB
Koncernbolaget Bilia AB har verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland. Företagets föregångare grundades 1967 och omsätter idag ca 20 Miljarder SEK per år.  På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, service samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. I Sverige är Bilia auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault, Ford, Hyundai, Dacia, BMW, MINI, Lexus och Toyota. Man säljer även drivmedel och har en auktionssite för begagnade bilar vid namn netbil.se