Bild
Nästa artikel
Charge Amps lyftes fram i Startup Tour 2016
Charlotte Eisner - VD Charge Amps
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2016-12-09

Charge Amps lyftes fram i Startup Tour 2016

Under hösten och vintern har har DI Digital turnerat runt i Sverige för att låta landets allra främsta startup-bolag pitcha sina idéer - med chansen att vinna en miljon till sin marknadsföring och en resa till teknikmeckat Silicon Valley. När turnen kom till Stockholm var förstås OK-bolaget Charge Amps på plats som en av de tävlande!

Den 8 december anlände det som kallas årets viktigaste entreprenörstävling, Di Digital Startup Tour, till Stockholm.

På scen fick sju utvalda startupbolag pitcha inför en imponerande jury och tävla om en plats vid finalen i Stockholm, senare samma dag. I finalen stod bland annat en reklambudget på 1 miljon kronor och en inspirationsresa till Silicon Valley på spel.

Ett av de deltagande företagen var greentech-bolaget Charge Amps som utvecklar smarta och säkra laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Både utveckling och tillverkning sker i Sverige. I dag laddar bolagets produkter elbilar i 28 länder i 4 världsdelar. Vid sidan av de egna medarbetarna har OK ekonomisk förening investerat i Charge Amps, som sedan 2015 äger 14,5% av bolagets aktier. 

Förutom representanter från riskkapitalbolag gästades deltävlingen av Startup Tour i Stockholm även av näringsminister Mikael Damberg, Storytels vd Jonas Tellander, affärsängeln Jane Walerud och musikstjärnan och entreprenören Steve Angello.

Vid kvällens slut var det medtechbolaget Amra som kammade hem vinsten. De har har utvecklat en metod för att mäta kroppsfetter med en magnetkamera.

Charlotte Eisner, VD och medgrundare av Charge Amps sammanfattade sin insats i ett inlägg på Facebook: "Blev Jane Waleruds 👍🏻 och fick en hel del tid med henne. Värdefullt och väldigt roligt. MedTech vann och vi stannade som finalister i Stockholm. Tack för all support ikväll. Mycket positiv feedback för pitchen som var den bästa vi gjort. Den satt!"

Har du tre minuter över?

Se Charlottes pitch! (1 timme och 25 minuter in i klippet). Pitchen är framförd på engelska. Vill du hellre höra Charlotte berätta om Charge Amps på svenska hittar du ett klipp här intill. 

 

Hör Charlotte Eisner prata om Charge Amps på svenska