Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ny verksamhetskod för OK ekonomisk förening

Efter önskemål från föreningens representanter, ägarombud och regionråd samt revisorer har en ny verksamhetskod tagits fram för OK ekonomisk förning.

Genom koden för verksamhetsstyrning är ambitionen att underlätta för föreningen, dess dotterbolag och intressebolag att tillämpa de normer för styrning av företag som i stor utsträckning tillämpas inom näringslivet i övrigt. 

Syftet med Koden är att den ska utgöra ett internt verktyg för att säkerställa en öppen och genomlyst organisation där varje medlem ska kunna ha insyn i verksamheten och möjlighet att påverka. Koden ska också bidra till att OK ekonomisk förening styrs på ett för medlemmarna så effektivt sätt som möjligt.

Koden kompletterar lagstiftning och andra regler (t.ex. föreningens stadgar) genom att ange en norm för god föreningsstyrning med hög ambitionsnivå. OK ekonomisk förenings medlemmar ska kunna känna en trygghet i att organisationen styrs demokratiskt och att verksamheten är stabil, hållbar och trygg.

Koden för verksamhetsstyrning i OK ekonomisk förening fastställs årligen på föreningsstämman. Koden började att gälla fr.o.m. den 29 maj.