Bild
Nästa artikel
OK ekonomisk förening säljer Bilcity i Kristianstad och BIVA ABs verksamhet till Hedin Bil
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2016-02-26

OK ekonomisk förening säljer Bilcity i Kristianstad och BIVA ABs verksamhet till Hedin Bil

Förvärvet rör BIVA ABs bilverksamhet i Karlskoga, Norrköping, Linköping, Örebro, och Uppsala, där man är återförsäljare av nio olika varumärken: Opel, Subaru, Nissan, Fiat, Jeep, Mitsubishi, Alfa Romeo, Lancia och Isuzu. Förvärvet innefattar också Bilcity i Kristianstad, som är återförsäljare av Subaru, Opel och KIA.
 

-        Det känns tryggt att sälja till Hedin bil, ett familjeföretag som framgångsrikt drivit och värnat om sin verksamhet sedan 1985. Deras långa erfarenhet och gedigna kunskap kommer kunna hjälpa BIVA och Bilcity i Kristianstad att växa och utvecklas på ett positivt sätt både för personal och kunder, säger Britt Hansson, VD och koncernchef på OK ekonomisk förening.

Koncernen och familjeföretaget Hedin Bil är en av de största bilåterförsäljarna i Norden och har idag 42 bilanläggningar och är återförsäljare till 24 bilvarumärken runt om i landet. Företaget har en personalstyrka på 1250 personer och omsättningen för 2016 beräknas till 9 miljarder. *
 

-        Vi är mycket glada över förvärvet och att vår bilkoncern växer. Både Bilcity i Kristianstad och BIVA är välrenommerade företag och deras verksamheter kommer addera ytterligare värde i vår koncern, säger Anders Hedin, VD och Koncernchef för Hedin Bil.
 

Tillträdet är beräknat till månadsskiftet mars/april förutsatt att konkurrensverket godkänner förvärven.


För ytterligare information:
Anna Marinder, Kommunikationschef OK ekonomisk förening, telefon 070-268 01 97
Anders Hedin, VD och koncernchef Anders Hedin Invest AB, telefon 031-790 00 00

 

Fakta OK ekonomisk förening
OK ekonomisk förening ägs av ca 900 000 medlemmar runt om i Sverige. Föreningen, som grundades 1926, äger 50% av drivmedelsbolaget OK-Q8 AB och omsätter ca 9,5 Miljarder SEK per år (förutom OK-Q8 AB). Övrig affärsverksamhet i OK –koncernen är fastigheter, pelletstillverkning, förlagsverksamhet, bilåterförsäljare och ett IT-konsultbolag.


Fakta Hedin bil koncernen
Hedin Bil-koncernen är ett familjeföretag grundat 1985 av pappa Ingemar och sonen Anders Hedin. Koncernen driver 42 bilanläggning och är återförsäljare till 24 varumärken från Trelleborg i söder till Uppsala i norr. Hedin Bil är en av de största bilåterförsäljarna i Norden och har 1 250 medarbetare och räknar med att sälja 46 000 fordon under innevarande år. Omsättningen för rullande tolv månader beräknas till 9 miljarder SEK. Hedin Bil-koncernen ingår i Anders Hedin Invest-koncernen tillsammans med Klintberg & Way-koncernen, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT och I.A. Hedin Fastighet-koncernen. Anders Hedin Invest är även delägare i Lasingoo Sverige AB. Efter förvärven kommer I.A. Hedin Bil-koncernen driva bilåterförsäljarverksamhet i 48 bilanläggningar och sälja 50 000 fordon innevarande år. Anders Hedin Invest-koncernens omsättning beräknas till 11  miljarder SEK och antalet anställda är 1 650 st.