Bild
Nästa artikel
OK ekonomisk förening säljer BMW-delen av Biva i Falun till M-Bilar
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2016-01-22

OK ekonomisk förening säljer BMW-delen av Biva i Falun till M-Bilar

M-Bilar köper OKs BMW-verksamhet i Falun. OK har under sin 90-åriga historia arbetat med många olika verksamhetsgrenar med bilistens bästa för ögonen. Förhandlingar har pågått en längre tid med intressenter för att ta över verksamheten.

– Vi ser att M-Bilar är en bra ägare av den verksamhet som vi drivit i snart 10 år. De har kunskaper om bilbranschen och kompetenser som med all säkerhet kommer att fortsätta utveckla företaget in i framtiden, säger Britt Hansson, VD och koncernchef för OK ekonomisk förening. 

M-Bilar är återförsäljare av BMW sedan 1994. De har idag två fullserviceanläggningar (Eskilstuna och Västerås) med försäljning av nya och Premium Selection bilar, service, tillbehör och reservdelar. Att utöka företaget med en anläggning i Falun stärker M-Bilars position i mellansverige.

– Vi har länge letat efter ett bra och stabilt företag att investera i. BMW-verksamheten vid Biva AB i Falun har en bra grund att stå på och kompletterar våra anläggningar i Eskilstuna och Västerås, säger VD för M-Bilar AB, Joakim Walde.

Biva AB i Falun har varit en del av OK-koncernen sedan maj 2006, tidigare under namnet Carlia Bil AB. Försäljningen påverkar inte personalen i första skedet utan dessa anställs hos de nya ägarna.
 

För ytterligare information:

Joakim Walde, VD M-Bilar AB, tel 021-17 11 80

Anna Marinder, Kommunikationschef OK ekonomisk förening, tel 070-268 01 97

Fakta OK ekonomisk förening
OK ekonomisk förening ägs av ca 900 000 medlemmar runt om i Sverige. Föreningen, som grundades 1926, äger 50% av drivmedelsbolaget OK-Q8 AB och omsätter ca 9,5 Miljarder SEK per år (förutom OK-Q8 AB). Övriga affärsverksamhet i OK –koncernen är fastigheter, pelletstillverkning, förlagsverksamhet, bilåterförsäljare och ett IT-konsultbolag.

Fakta M-Bilar AB
Marknadsför sig under namnet M-Bilar som är återförsäljare av BMW sedan 1994. De har idag två fullserviceanläggningar i Eskilstuna och Västerås med försäljning av nya och Premium Selection bilar, service, tillbehör och reservdelar. Företaget har idag ett 40-tal anställda.