Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Charge Amps

Världens ögon på svensk greentech

Greentech-bolaget Charge Amps som ägs av OK ekonomisk förening till 14,5% fortsätter att väcka uppmärksamhet hos hundratals samhällsplanerare, forskare, journalister och ministrar från utlandet i nytt stort projekt.

Energimyndigheten får i uppdrag att förverkliga Hammarby Sjöstad i Stockholm som nationell exportplattform för miljö- och klimatteknik. IVL, Svenska Miljöinstitutet, är huvudman för projektet. I denna viktiga satsning på IT, vatten, energi och återvinning står elbilsladdning i fokus med samarbete med svenska Charge Amps som ägs av OK ekonomisk förening till 14,5 %.

- Hammarby Sjöstad får stor internationell uppmärksamhet och hit kommer årligen hundratals samhällsplanerare, forskare, journalister och ministrar från utlandet för att studera hållbar stadsbyggnad. Självklart är vi oerhört stolta att få visa upp svensk green tech i form av HALO Wallbox™, säger Charlotte Eisner VD på Charge Amps.

ElectriCITY driver tillsammans med ELBIL2020 en ledande demostad ”Ladda hemma” för att visa hur omställningen till elbilar ska gå till i praktiken. Under 2015 började detta planeras med Charge Amps och den första boxen installerades för drygt ett år sedan.

- Allt som behövs för omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta i form av fordon, energi och laddteknik finns redan. Om det finns möjlighet att ladda hemma i sitt garage så är steget att köpa en elbil eller plug in hybrid betydligt enklare, det är detta som vi skapar förutsättningar för, säger Henric Gustafson, talesman för ELBIL2020 och ElectriCITY.

Energimyndigheten har dessutom beviljat KTH närmare 8 miljoner kr för forskningsinsatser som stöd för att följa Demostad för elfordon och utveckling av elfordon samt infrastruktur i Hammarby Sjöstad och Stockholm.


"Allt som behövs för omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta finns redan"
Fakta Charge Amps

Charge Amps ägs av OK ekonomisk förening till 14,5 % och är ett svenskt green tech bolag som utvecklar smarta och säkra laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Utveckling och tillverkning sker i Sverige. Charge Amps laddar elbilar i 28 länder, på 4 kontinenter.

Fakta ElectriCITY

ElectriCITYStockholm arbetar med ambitionen ”att förnya en ny stad” - i detta fall Hammarby Sjöstad. ElectriCITY är en medborgardriven innovationsplattform och ekonomisk förening – i samarbete med näringsliv och forskningsorganisationer.