Bild
Nästa artikel
Har du frågor om OK eller OKQ8?

Har du frågor om OK eller OKQ8?

Har du frågor om ditt medlemskap är du alltid varmt välkommen att kontakta kundservice.

Har du frågor om ditt medlemskap är du alltid varmt välkommen att kontakta kundservice. De hjälper dig gärna med frågor som rör OK och OKQ8:s verksamhet. Det kan till exempel handla om din återbäring, ditt OKQ8-VISA eller ditt saldo- och räntebesked. Kundservice når du helgfria vardagar mellan  08.30-17.00.

Telefon
020-65 65 65 

Spärra kort
08-506 811 10
(öppet dygnet runt) 

 

Vanliga medlemsfrågor


 

Hur vet jag vilken OK-förening jag tillhör?

Ditt medlemskap är baserat på din folkbokföringsadress och dess postnummer. Om du är boende i OK Värmland så tillhör du per automatik den föreningen.
Här hittar du information om samtliga OK-föreningar. Är du ändå osäker på vilken förening du tillhör kan du alltid vända dig till OKQ8:s kundservice, de hjälper dig.


Hur kan jag få större återbäring?

Grunden för återbäring är ett gott resultat. Sedan är det en balansgång mellan vad som kan delas ut till medlemmarna i form av återbäring på gjorda köp samt ränta på insatsen. Det som behålls i företaget används för att skapa stabilitet och utrymme för tillväxt. Om återbäringen blir för stor kan det på sikt hämma utvecklingen av ett bolag. Genom att dela ut för mycket i återbäring så har man inte tillräckligt med pengar för att kunna investera i det som behövs för att få en sund tillväxt och anpassning till omvärlden.

Enkelt uttryckt så är det så att för mycket utdelad återbäring gör att intäkterna kommer att sjunka på lång sikt. Detta för att kunderna kommer att uppleva att man inte har skött sina tillgångar genom t ex underhåll av stationer och utbildning av personalen eftersom pengarna delats ut till medlemmarna istället för att betala för att förbättra / underhålla verksamheten.

Om fler nyttjade de kooperativ som ger återbäring skulle vinsten öka och därmed återbäringen öka. Ett sätt att få mer återbäring är helt enkelt att uppmuntra fler till att handla på OKQ8.
 

Varför ska jag bli medlem i OK?

Bland annat blir du ägare av verksamheten och får vara med och dela på vinsten i form av återbäring. Din återbäring blir större desto mer du handlar på OKQ8.
Förutom medlemsförmåner (dessa kan du se här) är OK ekonomisk förening (och OKQ8) också det mest svenska alternativet på marknaden, föreningen brinner för en hållbar utveckling och som ägare har du möjlighet att påverka verksamheten på flera sätt.

  
Hur kan jag påverka föreningen?

Som medlem kan du skriva motioner med dina förslag, du kan besöka regionstämmorna och göra din röst hörd samt rösta i alla de personalval som sker på stämman. Du kan också välja att engagera dig ytterligare genom att kandidera till något av våra förtroendeuppdrag.


Vilken är räntan för Sparkontot?

Den aktuella räntan för OK ekonomisk förening hittar du alltid under våra medlemssidor. Aktuella räntesatser i de andra sex OK-föreningarna redovisas under respektive föreningssida.

 

Fler vanliga frågor

På OKQ8:s hemsida har kundservice samlat de vanligaste frågorna kring OK-medlemskapet. Det kan till exempel handla om återbäringen, saldo- och räntebeskedet eller något av de olika betalkorten. Klicka här för att komma dit.