Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Ylva och petter

“Att ta omställningen till ett fossilfritt samhälle på allvar blir viktigare och viktigare”

Omställningen till fossilfritt är både en utmaning och möjlighet för OK. Det tycker Petter Nykvist, som är förtroendevald och brinner lite extra för hållbarhetsfrågor. Läs om hans engagemang – och om varför han blev medlem så snart han tog körkort!

Varför har du valt att vara medlem i OK?
Jag hade släkt som var med i OK och gav ett bra intryck, så när jag tog körkort gick jag med direkt! Jag uppskattar återbäringen som är relativt hög - och även de kooperativa idéerna och möjligheten att påverka. Då finns det faktiskt bara OK att välja på! Även medlemspriserna och olika bra erbjudanden lockar.

Du är ju också förtroendevald medlem, varför har du valt att engagera dig?
Jag har varit engagerad inom konsumentkooperationen och Coop. Tittade sedan på övriga kooperativa företag och drogs till OK, inte minst eftersom jag redan hade varit medlem i många år. Jag läste även på om vad det innebar att vara förtroendevald i OK och sedan ansökte jag!

Är någon fråga extra viktig för dig?
Miljö- och hållbarhetsfrågorna! Att ta omställningen på allvar och ta steg mot ett fossilfritt samhälle kommer att bli viktigare och viktigare för varje år som går.
På detaljnivå ser jag gärna att kaffet på stationerna byts till KRAV- och Fairtrade-märkt, att kaffemuggarna blir komposterbara och miljömärkta samt att plastlocken byts till papp. Har man med sig en egen kaffemugg borde man få en liten rabatt också tycker jag.

 

Vilken är den största utmaningen för OK/OKQ8 idag?
Helt klart omställningen till fossilfritt. Försäljningen av fossila bränslen kommer att behöva minska i en snabbare takt. Fler kunder kommer att besöka "macken" längre stunder för att ladda sin elbil. Hur OKQ8 tar hand om dessa kunder med exempelvis välkomnande lounge-miljöer med snabbt kostnadsfritt wifi - är en annan viktig fråga.
Just nu följer jag utvecklingen av snabbladdare för elbilar med spänning och välkomnar initiativ som solceller på stationstaken och OK:s delägarskap i greentechbolaget Charge Amps.

Hur låter det om du skulle rekommendera en vän att också bli medlem?
Jag informerar om alla fina medlemsförmåner och återbäringen. Jag nämner även OKQ8:s VISA-kort som mig veterligen är unikt genom kombinationen bonus överallt och trots det ingen årsavgift.

 

Har du några tankar om ditt eget resande? Vad är viktigt för dig när du är ute på vägarna? Hur ser du att du reser i framtiden?

Jag gillar att stanna på en mack som sticker ut och känns extra välkomnande! Före pandemin brukade jag ofta besöka min lokala OKQ8-station och ta en fika i loungen. Där uppskattade jag även att senaste numret av "Vi Bilägare" låg framme.