Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Britt Hanssoon

Britt Hansson utsedd till ny styrelseordförande i OKQ8

Britt Hansson, vd och koncernchef i OK ekonomisk förening, har vid en extra bolagsstämma valts till ny styrelseordförande i OKQ8. Samtidigt välkomnades tre nya ledamöter till styrelsen. 

- Jag är mycket glad, men även ödmjuk, för förtroendet att leda styrelsens arbete. Jag gläds också över att få vara en del av den otroligt viktiga resa OKQ8 befinner sig på, där hållbarhet är en av de absolut starkaste drivkrafterna framåt. Det är ett minst sagt intensivt omställningsarbete som pågår och jag är stolt över de många initiativ som genomförs för att möjliggöra ett mer hållbart liv på väg för våra medlemmar och kunder, säger Britt Hansson.

Britt Hansson har över tjugo års erfarenhet från energi- och drivmedelsbranschen, och har tidigare bland annat haft roller som CFO och direktör för HR, Integration och Inköp på OKQ8. Hon var också ansvarig projektledare vid sammanslagningen av OK-Q8 AB och Q8 Danmark A/S. Sedan 2014 är hon vd och koncernchef på OK ekonomisk förening samt ledamot i OKQ8:s styrelse. Britt efterträder Göran Lindblå, som valt att lämna sitt uppdrag som styrelseordförande efter nära 24 år.

Tre nya ledamöter
I samband med den extra bolagsstämman valdes också tre nya ledamöter in i OKQ8:s styrelse. Fatima Ahmad Al-Humaidan och Rutger Jan de Kreig valdes in som ledamöter för Kuwait Petroleum International och ersätter därmed Steffen Pedersen samt Azzam Almutawa. Som ny ledamot för OK ekonomisk förening valdes Tomas Norderheim.


OKQ8:s nya styrelse består därmed av:

Styrelseordförande: Britt Hansson

Ledamöter: Fadel Al-Faraj, Fatima Ahmad Al-Humaidan, Jimmy Jansson, Rutger Jan de Kreig och Tomas Norderheim.

Personalrepresentanter: Marit Landegren (Unionen) och Lennart Fritzon (suppleant, Unionen).