Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Höna

I kriget mot hungern är hönan ett vapen - stöd We Effect

Kriget i Ukraina har skapat en global livsmedelskris och hundratals miljoner människor går hungriga. Mitt i denna hungerkris drar Sverige ner biståndet när det behövs som mest. We Effect, kooperationens egen biståndsorganisation, vägrar låta någon tallrik stå tom. Genom att swisha en höna kan du som OK-medlem hjälp We Effect att fortsätta rädda liv.


OK stödjer We Effect

OK var 1958 en grundarna till We Effect, och har sedan dess haft ett stort engagemang i att stötta organisationen. Idag arbetar We Effect och samtliga av OK:s ekonomiska föreningar tillsammans för att både öka kännedomen om, och samla in pengar till, We Effects verksamhet. Flera av föreningarna har bland annat en årlig kaffekoppskampanj, där OK via kaffeförsäljning bidrar till att stärka människors rätt till mat tillsammans med sina medlemmar och kunder samt skänker löpande pengar till organisationen.

 

Swisha en höna 

Ett sätt som du kan vara med och bidra är genom att swisha en höna (40 kr). En höna ger en familj tillgång till en långsiktig och näringsrik måltid och en extra viktig inkomst. Försäljningen av ägg kan exempelvis avgöra om en familj har råd att skicka sina barn till skolan.

Sommaren bjuder på många tillfällen att fira. Swisha en höna och ge en gåva som gör skillnad för en familj som lever i fattigdom. 

Swisha en höna här