Bild
Nästa artikel
Charge Amps laddar för BEAM
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2017-10-02

Charge Amps laddar för BEAM

Marknaden för elbilar och laddhybrider fortsätter att växa. Och det gör även svenska Charge Amps, greentech-bolaget som med sin tillverkning av både snygga och smarta laddkablar gjort sig kända för att driva utvecklingen av laddteknik. I dagarna lanserar företaget sitt senaste nytillskott: laddkabeln BEAM.

Med BEAM tar Charge Amps en bra produktidé och gör den ännu bättre. Med ett greppvänlig laddhandtag, lätt vikt och en smart design levererar BEAM 20 Ampere och blir därmed inte bara snyggast i klassen utan även snabbast.

För den ofrälste kan det här med laddtillbehör till bilen dock verka svårt.  
Vi träffade därför Anna Fägersten,
Marknadschef på Charge Amps, och bad henne svara på några frågor för den som är ny på området.
 

Hej Anna! Jag har precis köpt en elbil. Hur använder jag BEAM?

BEAM är en sk Mode 3 Typ 2 kabel som du använder i de tusentals publika laddstationer som finns runt om i Europa, t.ex. vid IKEA, flygplatser eller vid köpcentrum. Den kabel som oftast följer med bilen vid köp kan du endast använda och ladda i ett vanligt vägguttag, så för att vara säker på att du kan ladda överallt behöver du även en BEAM.


Varför är BEAM bättre än sina konkurrenter?

Mycket handlar det om det ergonomiska laddhandtaget, ett s.k. pebble grip. Enklare och lättare att hantera är vanliga standardhandtag som ofta är tröga. BEAM är en kabel som förhoppningsvis alla kommer ha i bakluckan framöver, då är det extra viktigt att det passar alla, även för oss med lite klenare nypor.
 

Hur snabbt kan jag börja använda BEAM?

BEAM är enkel att hantera, inga inställningar behöver göras. Sätt in kontakten i boxen eller stolpen och därefter in med laddhandtaget i bilen. Sen påbörjas laddningen. Enkelt!


Var köper jag BEAM?

BEAM köper du initialt på Mekonomen men inom kort även på vissa OKQ8-stationer. Du kan även köpa BEAM hos din bilhandlare.


Vad skulle du säga till dem som överväger om de ska köpa en elbil?

Att det är underbart att köra på el! Det är tyst och skönt och att man tuffar runt på under 2 kr/mil känns bra i plånboken. Att köra på el gör också att man får en mjukare körstil och därmed vänligare och säkrare i trafiken. Om man inte riktigt vågar köpa en ren elbil kan man börja med en hybrid, det är ett enkelt insteg som passar alla. 


 

Här hittar du nya BEAM
Fakta om Charge Amps

Charge Amps ägs av OK ekonomisk förening till 31,6 % och är ett svenskt greentech bolag som utvecklar smarta och säkra laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Utveckling och tillverkning sker i Sverige. Charge Amps laddar elbilar i 28 länder, på 4 kontinenter.

Anna Fägersten
Anna Fägersten, Marknadschef Charge Amps

Anna Fägersten, Marknadschef Charge Amps

 

Värt att veta om laddning

95% av all laddning sker där bilen står parkerad under en längre tid, framför allt hemma och på jobbet. Det är därför viktigt att säkerställa att du har möjlighet att ladda din bil och allt fler väljer därför att investera i en laddbox för bekväm och säker laddning. 

Vill du veta var du kan ladda bilen?
Det finns flera sajter som samlar detta, klicka här så kommer du till en av dem.