Bild
Nästa artikel
Medlemschef till OK ekonomisk förening
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2017-06-26

Medlemschef till OK ekonomisk förening

Placering: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2017-08-15

Vi söker nu en Medlemschef som vill vara med på den förändringsresa föreningen står inför.

Om tjänsten

I ditt uppdrag ingår att utveckla och förbättra den demokratiska organisationen, vilket i praktiken bland annat innebär att utifrån lagen om ekonomiska föreningar säkerställa efterlevnad, tolkning och utveckling av stadgar, verksamhetskod och arbetsordningar. Du har öronen öppna mot omvärlden och arbetar för att tillsammans med våra förtroendevalda skapa framtidens OK och förstärka kooperationens plats i samhället.

I rollen har du ett operativt och strategiskt ansvar för den löpande kontakten med våra förtroendevalda och relationen med våra medlemmar. Du utbildar och stöttar förtroendevalda och är också ansvarig för att arrangera flera evenemang under året, såsom regionstämmor, föreningsstämma, dialog- och utbildningsträffar. Exempel på spännande utmaningar du kommer stå inför är att arbeta mot en mer digitaliserad organisation och att öka engagemanget bland medlemmarna.

I tjänsten ingår budgetansvar och du rapporterar direkt till VD.

Kvalifikationer

Vi ser att du har följande kompetenser och erfarenheter:

  • Relevant eftergymnasial utbildning.
  • Erfarenhet inom området ägarstyrning/bolagsförvaltning/governance
  • Erfarenhet från föreningsvärlden och komplexa organisationer är meriterade

Dina personliga egenskaper

Du är en van projektledare med hög ansvarskänsla som brinner för organisationsutveckling. Då vi som arbetar på OK ekonomisk förening är ett litet gäng som jobbar nära varandra ser vi också att du är prestigelös och en lagspelare. Vi har ett entreprenörsinriktat arbetssätt vilket ställer höga krav på att du är en självgående person med stor initiativförmåga. Eftersom du kommer ha stora kontaktytor behöver du också ha förmåga att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer på hög nivå. Du behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Om oss

OK ekonomisk förening är en kooperation och ägs av 740 000 medlemmar runt om i Sverige. Föreningen äger bland annat 50 % av drivmedelsbolaget OK-Q8 AB och omsatte ca 8 Miljarder SEK 2016/2017 (utöver omsättningen i OK-Q8 AB). Övrig affärsverksamhet i OK-koncernen är fastigheter, pelletstillverkning, förlagsverksamhet, ett greentech-bolag med fokus på laddlösningar för fordon samt ett IT-konsultbolag. Den demokratiska organisationen är uppbyggd av förtroendevalda medlemmar som väljs för att representera våra medlemmars intressen.


För mer information kring själva rekryteringsprocessen eller om tjänsten, vänligen kontakta: Tobias Ericson, HR Business Partner, på 08-506 50 459 eller Britt Hansson, VD och koncernchef OK ekonomisk förening på 08-506 80 401.

Ansökan

Klicka här för att ansöka om tjänsten.
 

Om tjänsten och rekryteringsprocessen

Omfattning
Heltid Tillsvidare

Anställningsort
Stockholm

Sista ansökningsdag
2017-08-15

Tillträdesdag
Hösten 2017 (enligt överenskommelse)