Bild
Nästa artikel
Skellefteå Kraft blir ny delägare i Charge Amps
Beam laddning
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2018-03-21

Skellefteå Kraft blir ny delägare i Charge Amps

Skellefteå Kraft går in som delägare i Charge Amps, det svenska greentech-företaget som utvecklar produkter för laddning av elbilar och där OK ekonomisk förening sedan tidigare är en av delägarna.

Charge Amps är ett svenskt tillväxtbolag med fokus på innovativa elbilstillbehör såsom laddstationer och laddkablar. Företaget erbjuder dessutom en molntjänst där privatpersoner, bostadsföreningar och företag enkelt får tillgång till förbrukningshistorik, debiteringsunderlag och kan styra sin, eller andras, laddning. Skellefteå Kraft ägarandel uppgår till 16,7 procent av aktierna. OK ekonomisk förenings ägarandel uppgår till 26,1 procent. 


- Vi ser mycket positivt på att Skellefteå Kraft blir delägare. Dels är det ett företag som kan bidra med stabilitet och mycket ny värdefull kunskap till Charge Amps affär, dels värnar de precis som vi om miljöfrågan och utvecklingen mot ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi ser därför fram emot att fortsätta utveckla Charge Amps tillsammans med dem och övriga delägare, säger Britt Hansson, VD OK ekonomisk förening.


 

För mer information, läs gärna mer hos Skellefteå Kraft.

 

Britt Hansson, vd och koncernchef OK ekonomisk förening

Britt Hansson,VD Ok ekonomisk förening