Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
OKQ8s supernsnabbladdare Örebro

Premiär för de nya supersnabbladdarna

Den 8 december var det premiär för OKQ8 och Skellefteå Krafts nya supersnabbladdare. Först ut att få de nya laddarna var OK:s födelsestad - Örebro.

Nätverket ska  nu bli Sveriges största, med snabbladdare fördelade på hela 300 stationer. och målet är 800 laddpunkter senast 2026, fördelade på alla OKQ8:s bemannade stationer. Det ska vara lätt att ladda bilen snabbt och smidigt över hela landet, till ett tydligt och transparent pris, i likhet med tankning av flytande drivmedel vid pump. Nätverket är en viktig pusselbit för att uppnå en hållbar mobilitet framåt.

Totalt åtta OKQ8-stationer i Sverige får supersnabbladdare för elbilar i vinter, vilket blir det första steget i OKQ8:s rikstäckande utbyggnad av nya supersnabbladdare. Örebro är först ut tätt följt av Kungsbacka, Trelleborg och Upplands Väsby. 2022 utökas nätverket med ytterligare drygt 30 stationer runtom i Sverige.

Betalning på de tre första supersnabbladdarna (med totalt sex laddpunkter) på OKQ8 Västhaga i Örebro kommer kunna ske smidigt både med vanligt bankkort, laddkort från OKQ8 samt med appen OKQ8 Elbilsladdning. 

Foto: OKQ8

Fakta om de nya supersnabbladdarna

 • Från början tar betalningsterminalerna emot Visakort och Mastercard. OKQ8:s företagskunder kan beställa ett drivmedelskort som används vid laddstolpen.
   
 • Varje supersnabbladdare har två laddpunkter och kan endast användas av elbilar, eftersom hybridbilar kräver en speciell kontakt.
   
 • Supersnabbladdarnas effekt blir 150 kW, vilket är betydligt högre än de nuvarande nästan 50 kW på en vanlig snabbladdare.
   
 • Beroende på bilens kapacitet och batteriet kan en bil laddas för ytterligare 25 mils körning på ungefär 20 minuter.
   
 • Skellefteå Kraft, som producerar 100 % förnybar el genom egna kraftstationer för vind- och vattenkraft samt bioenergi, står för såväl installationer och underhåll som leverans av elen i supersnabbladdarna.