Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Avsluta medlemskap

Vill du gå ur OK? Tråkigt tycker vi, det finns ju så många fördelar med att vara medlem.

Vi förstår – livet förändras och en dag har du inte samma behov som du kanske hade igår. Men med förmåner som extra bra priser på allt från hållbar el till intressanta motortidningar är vi övertygade om att OK-medlemskapet rymmer något för alla.

Oavsett varför du väljer att avsluta ditt medlemskap hos oss vill vi bara tipsa om att ta en extra titt på alla våra medlemsförmåner. Kanske finns det något för dig som du tidigare missat?

Spana in alla förmåner en extra gång

 

Har du tråkigt nog ändå bestämt dig för att säga upp medlemskapet kan du läsa hur det går till i 5 enkla steg.

1. Registrera ditt bankkonto

Har du pengar tillgodo på insats- eller sparkontot betalas de ut via Swedbanks Lön och Utbetalningstjänst. Anmäla ditt konto till tjänstens register så sätts pengarna senare in på ditt konto. Finns inget konto anmält till Swedbanks kontoregister betalas pengarna på en utbetalningsavi som skickas till din folkbokföringsadress.

 Registrera ditt bankkonto


2. Skicka in din uppsägning av medlemskapet

När du väl bestämt dig för att inte längre vara medlem är det dags att skicka in en skriftlig uppsägning av medlemskapet.

Det kan enkelt skicka in din uppsägning digitalt, du hittar information om hur du gör på kundservice hemsida under frågan "Hur säger jag upp mitt OK-medlemskap". Vill du hellre prata med någon går det bra att ringa kundservice på telefon 020-65 65 65.

Skicka in din uppsägning digitalt


3. Ditt saldo på sparkontot betalas ut direkt

På sparkontot finns den återbäring som du inte handlat för eller hämtat ut under din tid som medlem. Här finns också möjlighet att själv sätta in pengar för sparande. Så snart din uppsägning av medlemskapet registrerats betalas saldot på ditt sparkonto ut inom några dagar. Du får givetvis ränta på pengarna ända tills utbetalningen är gjord. 

Psst...

Du vet väl om att du kan göra en utbetalning från sparkontot utan att säga upp medlemskapet? Kontakta kundservice på telefon 020-65 65 65. så hjälper de dig. 


4. Kanske hinner du få ett sista återbäringsutskick

Eftersom den återbäring du hunnit samla i år betalas ut i maj-juni nästa år kan du hinna få ett sista återbäringsutskick efter att medlemskapet sagts upp. Precis som vanligt kan du välja att ta del av återbäringen via den värdecheck som skickas ut. Använder du inte värdechecken sitter pengarna kvar på sparkontot och betalas ut tillsammans med insatsen.


5. Efter en tid betalas även insatsen ut

Insatsen betalas ut sex månader efter nästkommande bokslut enligt lag (1987:667) om ekonomiska föreningar. Även här får du ränta på pengarna till och med dagen för utbetalningen. 

OK ekonomisk förening har bokslut den sista februari. För en medlem vars uppsägning blivit registrerad under perioden första till sista januari betalas insatsen ut i september samma kalenderår. För en medlem vars uppsägning blivit registrerad under perioden första februari till sista december betalas insatsen ut i september nästkommande kalenderår.

Skulle du ha pengar kvar på sparkontot betalas även de ut vid samma tillfälle. 
 


Du är alltid välkommen tillbaka

Livet förändras – och så även vi människor. Skulle du vilja bli medlem igen är du alltid välkommen att bli gå med i OK på nytt.


Avsluta medlemskapet för ett dödsbo

Om du vill säga upp medlemskap med anledning av dödsbo kontaktar du kundservice på telefon 020-65 65 65.


Får du brev från oss trots att du sagt upp medlemskapet?

Om du får brev från oss och OKQ8 trots att du sagt upp ditt medlemskap så kan det bero på att räntan som intjänats under året måste redovisas enligt lag.