Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Elbilsladdning fortsätter

OKQ8 fortsätter med viktiga satsningar på svensk laddinfrastruktur

OKQ8 fortsätter att genomföra viktiga satsningar på svensk laddinfrastruktur, både för den tunga vägtrafiken och privatpersoner. Nu öppnar supersnabbladdare på ännu en station och samtidigt inleds också ett nytt viktigt samarbete med Volvo Lastvagnar för att underlätta för den tunga vägtrafiken att ställa om.

Supersnabbladdare öppnar i Valbo utanför Gävle
Idag den 6 maj öppnar OKQ8 och Skellefteå Kraft tre supersnabbladdare, med vardera två laddpunkter, i Valbo utanför Gävle. Målet med den stora satsningen på svensk laddinfrastruktur att öka tillgängligheten för elbilsförare i hela landet genom Sveriges största nätverk, med 800 laddpunkter, fördelade på 300 OKQ8-stationer, senast 2026. Läs mer i OKQ8:s pressmeddelande

Nytt samarbete med Volvo Lastvagnar 
OKQ8 och Volvo Lastvagnar Sverige har tillsammans för avsikt att etablera ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av publika laddstationer för tung trafik. Med 44 laddstationer är målsättningen att påskynda omställningen till elektrifierade vägtransporter.
Ambitionen är att bidra till ett nationellt publikt laddnätverk för tung elektrifierad trafik för att underlätta transporter inom och mellan regioner. För åkerier och transportföretag som satsar på eldrivna tunga fordon ger det ökad flexibilitet att utföra dagens och morgondagens transportuppdrag.  Läs hela pressmeddelandet här.