Bild
Nästa artikel
Var med och påverka föreningen framåt!
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2019-01-20

Var med och påverka föreningen framåt!

Som medlem och ägare har du en röst och stor möjlighet att påverka OK. Välj det som passar bäst för dig. Under våren anordnas t.ex medlemsdag, digitala val och regionstämmor. Fram till den sista februari har du också möjlighet att lämna in en motion.

Det är du och alla andra medlemmar som äger OK ekonomisk förening tillsammans. Det ger dig en unik möjlighet att också vara med och påverka hur OK ska se ut framöver. För att göra det finns flera olika sätt.
 

Digitalt val - rösta fram nominerade medlemmar som ägarombud

Mellan den 25 februari till den10 mars är det val i OK. Då har alla medlemmar möjlighet att rösta på de medlemmar som nominerats till förtroendeuppdraget "ägarombud". Ägarombudens roll är tex att besluta om återbäring, rösta fram styrelse och motioner. Allt du behöver för att rösta är ditt medlemsnummer eller BankId. 

Klicka här för att komma till valplattformen (OBS - röstningen öppnar först 25 februari!)
 

Rösta på station - besök medlemsdagen den 2 mars

Den 2 mars är det medlemsdag på ett antal utvalda stationer. På en station i din region finns ägarombudskandidater och/eller ägarombud valda i förra valet på plats och berättar mer om valet samt hjälper medlemmar att rösta. 
Medlemsdagen är ett sätt att lyfta fram valet av ägarombud och hjälpa dem som inte har möjlighet att rösta hemma.  
 De ägarombud som väljs representerar sedan dig på föreningsstämman den 28 maj 2018.

Läs mer och se vilken station medlemsdagen anordnas på i din region

 

Besök en regionstämma i maj

Du vet väl att du som medlem i OK ekonomisk förening är varmt välkommen på vårens regionstämmor i maj? På plats får du en unik inblick i OK:s och OKQ8:s verksamheter och resor mot en hållbar framtid. Vad skulle du vilja fråga och i vilken riktning tycker du att OK ska utvecklas? Under kvällen får du också en god bit mat och möjlighet att träffa förtroendevalda representanter för att diskutera de frågor som är viktiga för dig. 

Läs mer om tid, plats och lokal för regionstämmorna här

 

Skriv en motion

Alla medlemmar har möjlighet att skriva motioner. Din motion måste vara inskickad före sista februari för att behandlas av föreningsstämman samma år. Motionerna används för större, principiella ärenden som ska behandlas av föreningsstämman. Hur vill du göra OK bättre?

Läs mer och skriv en motion
 

Lämna ett förbättringsförslag

Det snabbaste och mest effektiva sättet att framföra önskemål om förändringar inom OKQ8 är att kontakta dem direkt istället för att gå vägen via en motion till föreningen. Har du synpunkter som rör en specifik OKQ8-station är det ofta ännu mer framgångsrikt att kontakta stationschefen på den station det gäller.
 

Lämna förbättringsförslag här