Bild
Nästa artikel
Stor succé för Vi Bilägares auktion till Musikhjälpen 2016
Vi bilägare stödjer Musikhjälpen
Aktuellt / Nyheter Publicerad 2016-12-18

Stor succé för Vi Bilägares auktion till Musikhjälpen 2016

I år har du som OK-medlem anledning att sträcka lite extra på ryggen när Vi Bilägares auktion bidragit med 25 200 kr till Musikhjälpen 2016!

Motorjournalist är ett drömjobb för bilgalningar av alla åldrar. Det tog Vi Bilägares redaktion tillvara på när de kom på hur de kunde vara med och bidra till årets insamling i Musikhjälpen. I en auktion dedikerad insamlingen kommer Vi Bilägare att bjuda vinnaren på en hel vecka som biltestande motorjournalist inklusive mat och boende. Hen får följa med på test runtom i Sverige, och givetvis också köra bilarna! 

Succéresultat när auktionen avslutats

När auktionen som pågått en knapp vecka avslutades under söndagskvällen den 18 december hade 27 generösa personer varit med i striden om vinsten. Efter 233 bud landade slutpriset på hela 25 200 kronor! Ett fantastiskt belopp som går direkt till Musikhjälpens insamling som 2016 samlade in över 49 miljoner kronor. 

Ett drömpris för bilentusiasten

Den lycklige vinnaren börjar och slutar sin testresa på redaktionen i Stockholm och får delta i alla moment som ingår i ett klassiskt biltest. Allt från formella bitar som att mäta innermått och provlasta bagageutrymmen till rena tester av bilarnas köregenskaper och accelerationsförmåga. Testet kommer också att innefatta montering av barnstolar, mätning av ljuset i laboratorium och undersökning av rostskyddet med fiberoptik. Bränsleförbrukningen mäts vid körning på vanliga vägar, liksom bullernivån. Resultatet kommer sedan att vara med i de omfattande jämförelser som gör Vi Bilägare till Sveriges största biltidning. Håll utkik i tidningshyllorna och på vibilagare.se för att ta del av resan!

Barn i krig har rätt att gå i skolan 

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen, där en undangömd humanitär katastrof uppmärksammas. Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Möjligheten till ett tryggare liv kan börja med ett block och en penna. Vi har en möjlighet att påverka framtiden och förbättra utsikterna för miljoner av barn världen över. 

Om Vi Bilägare

Vi Bilägare ges ut av OK-förlaget och är marknadens mest populära biltidning sett till upplagan. Tidningen grundades redan 1930.

Vi Bilägare nr 18 2016

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen, där en undangömd humanitär katastrof uppmärksammas. Insamlingen har anordnats i december varje år sedan starten 2008. 

Rekord i Musikhjälpen 2016
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio