We Effect - en 60-åring värd att fira

We Effect - en 60-åring värd att fira

Med anledning av att We Effect fyller 60 år bidrar OK-föreningarna och våra medlemmar med 50 000 kronor till den stundande jubilaren. En jubilör att vara stolta över.

1958 var OK en grundarna till biståndsorganisationen We Effect (tidigare Kooperation utan gränser), och mycket har hänt sedan starten.  Organisationen är idag en Sveriges största biståndsorganisationer, med verksamhet i 24 länder. Redan från början har projekt genomförts tillsammans med lokala partners genom principen ”hjälp till självhjälp” och organisationen stödjer utveckling som drivs av människor som själva lever i fattigdom.  Målet var då, och är fortfarande, att kombinera lokalt företagande med demokratiskt deltagande i biståndsprojekt runt om i världen. 
 

60 år och värda att fira

I år fyller We Effect 60 år, och för att uppmärksamma detta ytterligare skänker OK-föreningarna tillsammans 50 000 kronor till födelsedagsbarnet, pengar som kommer gå till We Effects fortsatta arbete mot en värld fri från fattigdom och orättvisa. Genom åren har tusentals människor varit engagerade i verksamheten, både i Sverige och i andra länder. 60-årsfirandet är en möjlighet att stanna upp och säga tack till alla dem, arbetet har varit otroligt viktigt.– I mer än 60 år har den kooperativa rörelsen stöttat människor att bli starkare, stått upp för den internationella solidariteten, och bidragit till en bättre värld, säger We Effects ordförande Tommy Ohlström.

 

Vill du veta mer om We Effects arbete och själv skänka ett bidrag?

Läs gärna mer här.