Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Charge Amps_Anders

Charge Amps framgångsresa fortsätter – Swedbank Robur ny delägare

Sedan 2015 är OK ekonomisk förening en av delägarna i det svenska greentech-företaget Charge Amps, som tillverkar högklassiga laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Bolaget har vuxit kraftigt de senaste åren och växlar nu upp ytterligare i och med att Swedbank Robur nu går in som ny delägare.

Den annars osäkra pandemitillvaron sätter inte stopp för det innovativa greentechbolaget Charge Amps, som tvärtom vuxit kraftigt i takt med att intresset för elbilsbranschen ökat. Expansionen fortsätter nu med att Swedbank Robur går in som delägare i bolaget, en investering som ska säkerställa verksamhetsoptimering inför börsnotering år 2022 och öka marknadsnärvaron ytterligare. Strategin är att expandera i flera marknader, både i Norden och i Europa.

Charge Amps fortsätter att växa och imponera på sin omgivning, vilket gör oss som delägare stolta. Vi välkomnar varmt Swedbank Robur till att bli en del av denna spännande expansionsresa och positiva utveckling. Att de dessutom är en aktör som investerar i hållbara verksamheter ser jag oerhört positivt på. Vi ser fram emot att samarbeta för ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Britt Hansson, Vd och koncernchef OK ekonomisk förening.

Charge Amps har mer än fördubblat sin omsättning de senaste åren och ser att efterfrågan fortsätter växa framöver. Dels i takt med en ständig ökning av klimatsmarta kunder, dels som ett resultat av nollutsläppsmål och elbilsincitamentets introduktion.

För att åstadkomma en fossilfri framtid anser vi att elbilsägandet måste komma med noll krångel och 100 procent nöje. Detta är något som vi är här för att förverkliga och med stöd av Swedbank Robur, våra befintliga aktieägare och våra distributionspartners har vi nu möjlighet att skala upp vår marknadsnärvaro rejält, säger Anders Bergtoft, VD på Charge Amps.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet från Charge Amps gällandr Swedbank Roburs investering. 


För frågor, vänligen kontakta:
Anders Bergtoft, VD Charge Amps
+46 (0)76 105 07 53
anders.bergtoft@charge-amps.com