Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Vägar

En färdplan för vår framtid

Nio företrädare för den svenska drivmedelsbranschen lovar tillsammans med Fossilfritt Sverige klimatneutrala utsläpp i Sverige senast 2045. Detta framgår i en debattartikel som publicerats i Dagens Industri.

Drivkraften till löftet är klimatet men också bibehållen konkurrenskraft, mobilitet och välfärd för Sverige. I början av 2020 ska en färdplan presenteras.

Utgångspunkten för branschen att ta fram en färdplan är att mobilitet är en förutsättning för en framtid med ett hållbart välfärdssamhälle och mobiliteten måste baseras på en mångfald av tekniska lösningar. I begreppet mobilitet inkluderar branschen även vägar, flygplatser, hamnar, samt de industrier och installationer för elöverföring som kräver branschens produkter.

- Citat från debattartikeln i Dagens Industri.

I debattartikeln som publicerades i Dagen Industri innan FN:s klimatmöte i Madrid framgår att branschen redan nu ser att de behöver stöd från regeringen för att kunna uppnå en klimatneutral konkurrenskraft - bland annat att säkerställa teknikneutralitet i styrmedlen för energi till transporter.

Bland de undertecknade fanns bland annat OKQ8:s vd Magnus Kamryd.

Källa: Dagens Industri

Läs hela debattartikeln