Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Laddare

Fem ljusglimtar från 2020

Det gångna året var för oss alla annorlunda med en omfattande pandemi som påverkade oss och samhället på många olika sätt. Men trots situationen innehöll året också många fina och glädjande händelser i våra verksamheter. Här lyfter vi några av dem.
Bannerbild: Charge-Amps
  • Unga rankade OKQ8 som det mest hållbara varumärket 

I en svensk undersökning genomförd av Jung och Ungdomsbarometern, fick personer i åldrarna 18-35 år ranka vilka varumärken de ansåg bäst på hållbarhetsarbete. Glädjande nog hamnade OKQ8 på förstaplats i branschen ”Bensin/drivmedel” - ett betyg som visar att bolagets ihärdiga hållbarhetsarbete ger resultat. Respondenterna ansåg också att drivmedelsbranschen i sig är en av de som har det största ansvaret för att skapa ett mer hållbart samhälle. Läs gärna mer här.
 

  • OK Förlaget beslutade om flytt av tryckproduktion till Sverige

Under året tog OK Förlaget beslutet att från och med årsskiftet flytta sitt tryck av tidningarna Vi Bilägare (Sveriges största biltidning) och Husbil & Husvagn från Estland till  svenska V-tab i Vimmerby. Flytten av produktionen, som sker parallellt med den fortsatta digitala utvecklingen både inom förlaget och i mediebranschen, ger fördelar ur både ett ekonomiskt och hållbart perspektiv.
 

  • Charge Amps mer än fördubblade sin omsättning

Redan i september meddelade Charge Amps i ett pressmeddelande att de förutspådde att de skulle komma att dubbla omsättningen under 2020 och omsätta cirka 100 miljoner kronor. Bakom prognosen låg den starka tillväxten inom el- och hybridbilssegmenten och en stark tillväxt i så väl Norge som övriga Norden. Prognosen föll väl ut och vid året slut visade resultatet att bolaget fördubblade sin försäljning under året och passerade 100 miljoner i omsättning. Läs Charge Amps pressmeddelande från september här.
 

  • OKQ8 och Skellefteå Kraft presenterade nytt samarbete

OKQ8 och Skellefteå Kraft presenterade i december den spännande nyheten att bolagen inleder ett nytt viktigt samarbete som bland annat innebär att 800 supersnabbladdare kommer att etableras på över 300 stationer i Sverige de närmaste åren. I och med detta blir bolagen den största aktören inom publik snabbladdning i Sverige. Samarbetet omfattar dessutom stationer i Danmark. Elen kommer att levereras av Skellefteå Kraft och vara 100 % förnybar. Läs gärna mer om det spännande samarbetet här.

 

  • Sekab ställde om produktionen - producerade handsprit till vården

Kemi- och Cleantech-företaget Sekab ställde under året om sin produktion för att kunna leverera handsprit till sjukvården i samband med utbrottet av covid-19 i Sverige. Bolaget tilldelades sedan priset ”Caring in Covid-19 Times” för initiativet. Läs mer på Sekabs hemsida.