Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Magnus Bergström medlem

"Jag får möjlighet att påverka saker som betyder något för mig”

Vi är nyfikna på våra förtroendevalda - och ställde frågor till dem om deras medlemskap, engagemang och hur de ser på framtidens resande. Så här svarar Magnus Bergström, förtroendevald i Region Nordvästra Stockholm:

Hej Magnus! Varför är du medlem i OK? 
Jag blev medlem när jag fyllde 18 år och tog körkort. Då liksom nu uppskattar jag tillgängligheten och de glada, kunniga och trevliga människorna på stationen, som hjälper till med att lösa dagliga inköp. Att vi medlemmar äger och kan påverka samhället tillsammans inom olika områden är också en viktig anledning.

Du är ju också förtroendevald i OK, varför har du valt att engagera dig?
Just möjligheten att påverka saker som betyder något för mig och att forma ett samhälle som är hållbart såväl miljömässigt som ekonomiskt och socialt. Frågor som rör samverkan och demokrati ligger mig varmt om hjärtat!

 

På vilket eller vilka sätt kan OK bidra till omställningen till ett hållbart samhälle?
Genom att i dagliga handlingar vara delaktiga i opinionsbildning. Alltså verka och driva utvecklingen framåt genom ett ägande och proaktivt arbete hands-on inom hållbara alternativ för drivmedel. Jag tror också mycket på att använda nationella resurser s k geoekonomi.

 

Vilken är OK/OKQ8:s största utmaning just nu?
Att attrahera nya medlemmar som vill och kan vara med på resan in i framtiden. Strategiskt är det en fråga om positioneringen som handelsplats på marknaden. Fossila bränslen ersätts alltmer utav mer hållbar energi och inom loppet av 5-7 år är kanske försäljningsandelen av dessa den mindre delen plötsligt.


Vad är viktigt för dig när du är ute på vägarna? Tillgängligheten såklart. Både vad gäller geografisk placering och öppettider på stationen. Och att inte hamna i en lång kö för att tanka eller tvätta bilen. 

Hur ser du på ditt eget resande, nu och framåt?

Mitt resande är en kombination av bil och tåg samt lite flyg idag. Men faktiskt så har cykeln dammats av och ger många trevliga utflykter och är ett alternativ vid vissa inköp om nu vädret och sträckan tillåter.