Fastighets AB Norrtull söker Fastighetschef

Vill du ha ett helhetsansvar och bygga upp en långsiktig förvaltning? Trivs du bäst i en central roll och nära besluten? Har du ett kommersiellt tänk och ett genuint intresse för förvaltning och utveckling? Då ska du definitivt läsa vidare!

Bakgrund

Fastighets AB Norrtull ägs till 100 procent av OK ekonomisk förening. Affärsidén är att ha ett långsiktigt fokus på att erbjuda trivsamma och energieffektiva fastigheter för kommersiell verksamhet. Fastighetsbeståndet består av tolv fastigheter huvudsakligen belägna i centrala Stockholm, Mälardalen och Uppland.

Under 2018 påbörjade Fastighets AB Norrtull resan från traditionellt ägande och uthyrning av lokaler till att bli ett modernt och proaktivt fastighetsbolag som skapar tydligt värde för sina hyresgäster. Som ett resultat av detta söker man nu en affärsorienterad person med god erfarenhet av fastighetsförvaltning till rollen som Fastighetschef med helhetsansvar för fastighetsbeståndet.

Tjänsten

Som Fastighetschef arbetar du självständigt i en kundnära och bred roll med ansvar för både den tekniska och ekonomiska förvaltningen. I fastighetsbeståndet ingår tolv fastigheter belägna i centrala Stockholm, Södertälje, Nykvarn, Laxå, Västerås och Sturup. Fastighetsbeståndet är en blandad portfölj bestående av olika kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter.

Ditt uppdrag är att utveckla fastigheternas värden och driftnetto samt att se till att ställda kvalitets- och miljömål uppfylls. Du arbetar aktivt med att utveckla och systematisera förvaltningen av dina fastigheter och etablerar en struktur för planerat underhåll. I rollen ingår ekonomisk förvaltning, uthyrning inkluderat, och du har kontinuerligt kontakt med hyresgäster, entreprenörer, konsulter och andra samarbetsparter. Du har det yttersta ansvaret för den tekniska förvaltningen och för fastighetsutvecklingsprojekt.

Du rapporterar till Finansdirektören på OK ekonomisk förening och tillika vd för Fastighets AB Norrtull. Tjänsten är placerad på OK:s huvudkontor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Budget, prognos och uppföljning
• Upprätta drift- och underhållsplaner och genomföra underhållsprojekt
• Aktivt bygga upp det nätverk av leverantörer och andra samarbetspartners som behövs för att säkerställa en effektiv förvaltning
• Ledning och uppföljning av bolagets entreprenörer
• Vara beställare av ombyggnationer, underhålls- och energiprojekt
• Ansvara för myndighetskrav inklusive brandsäkerhet
• Ansvara för uthyrningar och omförhandlingar av hyresavtal

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet från fastighetsbranschen och goda kunskaper inom fastighetsdrift och underhåll. Du är van vid och trivs med att arbeta i en kundnära verksamhet med olika kontaktytor. Vi ser gärna att du har god förhandlingsvana och erfarenhet av att driva hyresförhandlingar. Meriterande är också erfarenhet av att handla upp och leda ombyggnads-och fastighetsutvecklingsprojekt.

Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig trygg i att självständigt driva en effektiv förvaltning av dina fastigheter. För tjänsten krävs att du har B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en drivande person med god förmåga att skapa relationer och nätverk. Ditt agerande i det dagliga arbetet är prestigelöst och affärsmässigt och dina beslut grundas på långsiktighet. Kännetecknande för dig som person är att du är trygg i dig själv, har ett prestigelöst förhållningssätt och är en god kommunikatör. Givetvis är du van att fatta beslut och planerar och organiserar framgångsrikt. Att leverera resultat och uppfylla förväntningar är en del av din personlighet.

Vi erbjuder dig

Hos oss erbjuds du en självständig och bred tjänst, där du får utrymme att använda ditt intresse för förvaltning och utveckling och forma ditt uppdrag. Du kommer att arbeta i en central roll och nära besluten inom en miljö som präglas av nära samarbeten.

För mer information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar OK med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast 16 december 2019. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Mats Ringström på mats.ringstrom@realcompetence.se alternativt 0708-72 41 41.

Om Fastighets AB Norrtull och OK ekonomisk förening

Fastighets Norrtull AB ägs till 100 procent av OK ekonomisk förening. 2018 omsatte Fastighets AB Norrtull 92 miljoner kronor och har en uthyrningsbar area om drygt 100 000 kvm.

Fastighets AB Norrtull erbjuder moderna och trivsamma lokaler för kommersiell verksamhet såsom kontor, industri och logistik. Företaget äger tolv fastigheter i centrala Stockholm, Mälardalen och Uppland

Under 2018 påbörjade bolaget resan från traditionellt ägande och uthyrning av fastigheter till att bli ett modernt och proaktivt fastighetsbolag som skapar tydligt värde för sina hyresgäster.

OK ekonomisk förening är den största av OK-föreningarna med ca 700 000 medlemmar och ägare. Verksamheten bedrivs med långsiktigt perspektiv för att skapa smarta lösningar inom mobilitet och energi, med ekonomisk nytta för OK:s medlemmar.

Klicka här för att ansöka

Om tjänsten och rekryteringsprocessen
Placeringsort
Stockholm

Omfattning
Heltid

Sista ansökningsdag
16 december 2019