Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ägarombud i OK

Det viktigaste för oss på OK är att utveckla våra verksamheter i en hållbar riktning och att skapa värde för våra cirka 800 000 medlemmar. Till vår hjälp har vi våra ägarombud, viktiga ambassadörer på vår väg framåt.

Rollen som ägarombud passar de medlemmar som vill bidra i frågor som rör hållbar utveckling, medlemskapet och livet på väg. Det du får tillbaka är ny kunskap, ett utökat nätverk och möjligheten att vara med och utveckla vår verksamhet. Läs gärna mer om rollen här nedan.
 

Rösta fram ditt ägarombud

Ägarombuden väljs för en tvåårsperiod och nomineringsperioden för att kandidera stängde 1/12 - 2022, men snart har du möjlighet att rösta fram nominerade. Förutom att du är med och påverkar, bjuder vi dig som röstar också på en gratis kaffe och bulle.

RÖSTA HÄR MELLAN 13-26/2  


Att vara ägarombud

Hur du väljer att delta varierar beroende på vem du är, vad du är intresserad av och hur din vardag ser ut. Vissa blir ägarombud för att värna det lokala, vissa för att bidra i stort eller smått för en mer hållbar utveckling. Andra vill arbeta för ett starkare OK- medlemskap med fler förmåner.  

Det du gör:

 

 • Som minimum närvarar du vid vår årliga föreningsstämma, där du och andra förtroendevalda tillsätter styrelsen och röstar om återbäring samt medlemmars förbättringsförslag. 
   
 • Fyra gånger om året träffas regionens ägarombud för att diskutera aktuella ärenden, i en grupp som kallas regionens OK-råd. Var du bor avgör vilket råd du kommer att tillhöra. Det regionala rådet ska bjuda in medlemmarna till ett medlemsmöte minst en gång om året. Här kan du läsa mer om våra 24 OK-råd.
   
 • Du representerar medlemmar från hela landet och blir ambassadör för föreningen.
   

 Dessutom kan du:


MEDVERKA VID DIALOGTRÄFFAR

 • Minst en gång om året kommer du att bjudas in till dialogträff. Där diskuterar vi frågor som rör medlemskapet, våra verksamheter och arbetet mot en hållbar utveckling. Du får ny kunskap, träffa förtroendevalda från hela landet och chansen att bidra med dina egna idéer. 
   

ANORDNA MEDLEMSAKTIVITETER

 • Anordna medlemsaktiviteter. En medlemsaktivitet kan exempelvis vara seminarier om nya former av hållbara drivmedel eller fokus på samhällsnytta i den region där du bor – som stadsplanering eller trafiksäkerhet. 


Vill du veta mer om rollen som ägarombud? Vad roligt! 
Kontakta gärna info@ok.se så ser vi till att du kommer i kontakt med valberedningen.
 

Ägarombud i OK

I OK ekonomisk förening finns 121 ägarombud. Ägarombuden är förtroendevalda medlemmar som röstats fram för att representera resten av medlemmarna.  Antalet ägarombud per region varierar beroende på antalet medlemmar. Totalt finns det 24 regioner i OK ekonomisk förening.