Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
ylva

Hon tror på lokala lösningar för globala utmaningar

Att tänka lokalt är en viktig del av lösningen på vägen mot en hållbar framtid. Det tror Ylva Hedman, som är OK-medlem och ägarombud. Här delar hon med sig av hur hon som medlem vill påverka - både visionärt och konkret.

När Ylva Hedman var tonåring bilade hon med familjen i USA. Mitt ute på landsbygden hamnade de vid en nedlagd bensinstation som byggts om till café i 50-talsanda.  
− Det var ett häftigt café – men också något sorgligt med att stationen hade behövt slå igen. Det här har fastnat hos mig som en påminnelse om att vi inte vet hur morgondagen ser ut. Och specifikt i det här fallet faktiskt: morgondagens bensinstationer, berättar Ylva Hedman.  

Ylva är förtroendevald medlem i OK och brinner för frågor som rör miljön och nya innovationer - och vill bidra till omställningen till en hållbar framtid. Att minska matsvinnet och hjälpa kunderna till medvetna, gröna val är områden som Ylva skulle vilja påverka som medlem. Som konkret exempel ger hon möjligheten för kunder att avrunda summan uppåt när de tankar, för att skänka en del av betalningen till olika organisationer som arbetar för en mer hållbar värld.  

 

Tror på medlemmarnas inflytande

Fick Ylva önska fritt skulle hon gärna jobba för ett bredare tänkt kring menyn på stationerna, både i hållbarhet och utbud – och tycker att OKQ8 har alla möjligheter att vara en spännande vägkrog; med ekologisk, närproducerad och med fler nyttiga alternativ.  
− Jag jobbar inom besöksnäringen och vet att resenärer är nyfikna på råvaror från den trakt de besöker. Alla OKQ8-stationer är lokala och de och OK kan vinna på att satsa på samarbete med lokala leverantörer för att gynna gårdar och samtidigt stärka det ekologiska utbudet på stationerna. Genom lokalt samarbete och med leverantörer som arbetar aktivt med miljö - och hållbarhetsfrågor. 

Det är den här typen av frågor som gjorde att Ylva ville engagera sig mer i föreningen och idag är hon även vald till ägarombud.  
 Många medlemmar känner inte till att de kan påverka sin lokala OK Region. Det vill jag gärna ändra på. Genom medlemmars ökande inflytande och påverkan kan vi tillsammans skapa en spännande resa för att göra en grön och hållbar omställning i OK, avslutar Ylva Hedman. 

Fakta om Ylva
Namn: Ylva Hedman
Bor i: Nacka
Region: Region 14
Jobbar med: Arbetar hos Liberty International Nordic, där jag paketerar premiumresor för internationella grupper och företag som vill besöka Sverige.
Medlem sedan: 2018
Förtroendevald sedan: 2018