Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Karin Eriksson blir ny vd för OKQ8 Scandinavia

OKQ8:s styrelse har utsett Karin Eriksson till ny vd för OKQ8 Scandinavia. Karin Eriksson tillträder sin befattning under första kvartalet 2024 och efterträder styrelseordförande OK-Q8 AB/tf. vd Britt Hansson.

Karin Eriksson kommer närmast från rollen som koncernchef för Mestergruppen Sverige AB, där hon under sju år har innehaft olika, befattningar bland annat som vd för XL-BYGG och Koncernchef för Mestergruppen Sverige AB med bygghandelskedjorna XL- BYGG och BOLIST. Dessförinnan var hon under många år verksam inom ICA Sverige där hon bland annat varit affärschef, försäljnings- och driftschef och marknadschef. Hon är styrelseledamot i bland annat ITAB AB, Coop Butiker och stormarknader och RFSU. Karin Eriksson har en civilekonomexamen från Uppsala universitet.

– Det är med stor övertygelse från styrelsens sida som vi välkomnar Karin Eriksson som vd för OKQ8 Scandinavia. Genom sin långa bakgrund inom försäljning, marknad och operationell drift av verksamheter inom handel tillför hon värdefull erfarenhet och kunskap till den redan framgångsrika verksamhet som OKQ8 bedriver. Jag är övertygad om att Karins imponerande bakgrund och omfattande erfarenhet kommer utgöra en stark drivkraft för att leda och utveckla OKQ8 Scandinavia för framtiden, säger Britt Hansson, styrelseordförande OK-Q8 AB/tf. vd OKQ8 Scandinavia.

Som vd för OKQ8 Scandinavia får Karin Eriksson ansvar för både den danska och svenska marknaden.

– Vi har både utmaningar och möjligheter framför oss i en bransch som står inför många spännande förändringar, där elektrifieringen bland annat spelar en betydelsefull roll. Jag ser mycket fram emot att leda OKQ8 Scandinavias dedikerade arbete med att hjälpa medlemmar och kunder till hållbar rörelse och bidra till hela Sveriges omställning mot en fossilfri framtid. Det är en stor utmaning som jag ser som en möjlighet, fylld med potential och spännande perspektiv, säger Karin Eriksson.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Agnes Palinski, kommunikationschef, OKQ8 Scandinavia
Tel: 070-014 14 95, e-post: agnes.palinski@okq8.se

Karin Eriksson bli ny vd på OKQ8 Scandinavia
Karin Eriksson, ny ved för OKQ8 Scandinavia under första kvartalet 2024.