Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Solceller

OKQ8 installerar solceller på ännu fler stationer

OKQ8 fördubblar antalet stationer med solceller på taket och installerar solceller på ytterligare 20 stationer. Solcellerna är en viktig del i OKQ8:s mål att bli klimatneutrala i egen drift till 2030, eftersom de bidrar till att göra stationerna självförsörjande på el under delar av året.

- Det är fantastiskt att vi nu installerar solceller på ytterligare 20 OKQ8-stationer. Det är en viktig pusselbit i vår resa att bli klimatneutrala i egen drift till 2030. Förhoppningen är att vi ska installera solceller på ännu fler av våra stationer under året, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Solcellerna förser OKQ8-stationerna med förnybar energi och hjälper till att driva bland annat belysning, kylskåp och prisskyltar med grön, närproducerad el. Hur mycket el varje station kan producera varierar, till största delen beroende på hur många soltimmar orten där stationen är belägen har.

Från och med 1 januari 2021 kan privatpersoner få skattereduktion för upp till hälften av kostnaden om man anlitar ett företag för installation av grön teknik. Avdraget får vara högst 50 procent för installation av laddningspunkt för elfordon eller av system för lagring av egenproducerad el och 15 % vid installation av solceller.

Källa: OKQ8, pressmeddelande.

Läs hela pressmeddelandet

 

Ytterligare 20 stationer
Totalt får ytterligare 20 OKQ8-stationer solceller installerade innan 31 mars, däribland OKQ8 Arboga på Sätra Trafikplats E18-E20, OKQ8 Borås på Hultagatan 9 och OKQ8 på Brommaplan.