Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Omslag

OK:s årsredovisning för 2020/21

Idag släpps OK ekonomisk förenings årsredovisning för verksamhetsåret 2020/21. Pandemin, ökad samverkan, digitalisering och en stark hållbar utveckling är några ord som sammanfattar året som gått.

Trots att det varit ett verksamhetsår som präglats av pandemi och osäkerhet finns många ljusglimtar. Våra verksamheter har tagit tydliga och viktiga steg på den hållbara resan och flertalet har dessutom lyckats levererat fina resultat. Året har visat många prov på hur medarbetarna i våra verksamheter är dedikerade sina uppdrag, där ord följts av handling, säger Britt Hansson, vd och koncernchef OK ekonomisk förening.

​​​Viktiga samarbeten och hållbara vägval i OKQ8
Ett stort steg mot ett fossilfritt samhälle togs genom att OKQ8 tillsammans med Skellefteå Kraft fattade beslut om att bygga Sveriges största nät för snabbladdning av elbilar. OKQ8 ska leda utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle - helt i linje med krav och målsättningen från OK. Dessutom utökade även OKQ8 sitt samarbete med finska Neste - vilket ledde till att man nu är marknadsledande med att erbjuda den förnybara dieseln HVO100 till medlemmar och kunder.

Ökad omsättning och starka digitaliseringsresor
Även övriga bolag som OK är med och äger har gjort spännande och snabba framsteg. Greentechbolaget Charge Amps har mer än fördubblat sin omsättning till följd av ökad efterfrågan, OK Förlaget har utvecklats digitalt och med framgång lanserat sin betalsida, Laxå Pellets har färdigställt investering för att ta hand om ytterligare restprodukter från sågverken, och Bedege har landat flera stora affärer.

Ett speciellt medlemsår
På grund av pandemin fick några årliga fysiska evenemang ställas in men vi genomförde också i en rad digitala medlemsaktiviteter och har haft en positiv medlemsutveckling. Årets val av nya ägarombud är ett exempel på hur både medlemsengagemanget och digitaliseringen i föreningen ökat, där rekordmånga medlemmar gjorde sina röster hörda - närmare 5 500 stycken.

"Jag ser fram emot att vi skapar ännu mer medlemsnytta och attraktivare medlemskap för våra medlemmar och ägare. Sedan är det självklart att vi ska ta nya viktiga kliv mot att ställa om vår bransch till att bli än mer hållbar. Jag är genuint stolt och tacksam över att få vara med på den här resan".  Britt Hansson, vd och koncernchef.

På arsredovisning.ok.se hittar du årsredovisningen i en kortare digital version, samt för nedladdning. Du hittar den även som bifogat dokument här nedanför. Nytt för i år är också att du som medlem har möjlighet att beställa ett tryckt exemplar av årsredovisningen.