Charge Amps

Greentechbolaget Charge Amps grundades 2012 och är det senaste tillskottet i OK-koncernen. Företaget tillverkar uppkopplade laddlösningar för elbilar och laddhybrider med fokus på kvalitet och design. Det är en del i OK:s roll som ledare av miljöarbetet.

En av Charge Amps konkurrensfördelar är fokus på att göra användarvänliga produkter. Via appstyrda molntjänster får bil- eller fastighetsägaren tillgång till statistik och kontroll även på distans, med möjlighet till energieffektivisering. En annan egenskap är en snygg och stilren produktdesign.

Ett ungt och växande bolag

Charge Amps är ett ungt bolag som fortsätter att växa. Skiftet till laddbara bilar går fortare än vad många tidigare trott, vilket påverkar efterfrågan av Charge Amps produkter. Omsättningen har ökat med 99 procent de senaste tolv månaderna. Under 2017/18 har bolaget fördjupat sina samarbeten med till exempel Fortum och Mekonomen samtidigt som relationer byggs upp med fler biltillverkare. Precis som för många andra lovande företag som är nya på marknaden ligger utmaningen i att kunna leverera i samma takt som marknaden efterfrågar.

Politiska initiativ ger skjuts

I slutet av december 2017 beslutade regeringen att ge ekonomiskt stöd på upp till 10 000 kronor genom Klimatklivet till ägare av elbilar och laddhybrider som väljer att installera en laddbox vid sitt hus. Ambitionen från regeringens sida är att ge en extra skjuts för de som har funderat på att skaffa en elbil nästa gång. Charge Amps välkomnar initiativet, samtidigt som bolaget efterfrågar generösare subventioner för elbilar likt Norge, där statlig styrning bidragit till en otrolig tillväxt för laddbara bilar de senaste åren.

 

Mer om Charge Amps

OK ekonomisk förening äger bolaget till 26,1 procent.

2017 omsatte bolaget 24 miljoner kronor och gjorde ett operativt resultat om -14 miljoner kronor.

8 personer är heltidsanställda varav 25 procent är kvinnor. 

Läs mer på charge-amps.com.