Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Charge Amps

Greentechbolaget Charge Amps tillverkar uppkopplade laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Genom att kombinera hög kvalitet, snygg design och smart teknik gör bolaget elbilsladdning enklare och mer hållbar.

Charge Amps erbjuder laddboxar och laddkablar för såväl längre laddning vid hemmet och jobbet som kortare laddning däremellan på laddstationer i offentliga miljöer. Studier i Norge, där elbilsmarknaden tack vare statliga subventioner är relativt mogen, visar att 90 procent av all laddning sker i hemmet eller på arbetet. Med tiden har laddning längs vägarna avtagit och istället laddar konsumenterna sin bil hemma över natten eller under arbetsdagen på jobbet.

En viktig gemensam nämnare för Charge Amps produkter är fokus på smart teknik som gör laddningen säker, energieffektiv och smidig. De digitala plattformarna och tjänsterna kan se till att bilen laddas under de tider på dygnet då el är som billigast. De ser även till att alla i ett visst område kan ladda samtidigt, även när tillgången på el är begränsad.

Charge-amps.com

Ägande
OK ekonomisk förening äger bolaget till 29,8 procent.
Omsättning och resultat
2019 omsatte bolaget 42,9 miljoner kronor och gjorde ett operativt resultat om -19,5 miljoner kronor.
Anställda
15 personer är heltidsanställda varav 27 procent är kvinnor.