Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Charge Amps

Det var för 6 år sedan som OK såg potentialen i en bransch som ännu inte hade börjat blomstra - föreningen gick in som delägare i i det svenska greentech-företaget Charge Amps, som tillverkar högklassiga laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Tack vare en omfattande och snabb utveckling för elbilsboomen kan vi se allt fler kurvor som pekar på en ljus – och grön – framtid.

Charge Amps erbjuder laddboxar och laddkablar för såväl längre laddning vid hemmet och jobbet som kortare laddning däremellan på laddstationer i offentliga miljöer. Tillverkningen för el- och laddhybrider sker i Norrtälje och Huddinge och nästa steg är att växa på fler marknader, både i Norden och i Europa. En viktig och hållbar gemensam nämnare för Charge Amps produkter är fokus på smart teknik som gör laddningen säker, energieffektiv och smidig. De digitala plattformarna och tjänsterna kan se till att bilen laddas under de tider på dygnet då el är som billigast. De ser även till att alla i ett visst område kan ladda samtidigt, även när tillgången på el är begränsad.

Snabb tillväxt

Det innovativa greentechbolaget har mer än fördubblat sin omsättning de senaste åren och ser att efterfrågan fortsätter växa framöver. Och tillväxten är snabb: försäljningen kommer att gå från 100 miljoner kronor 2020 till 250 miljoner 2021, enligt prognoserna. Dels i takt med en ständig ökning av klimatsmarta kunder och biltillverkare som satt ner foten, ­dels som ett resultat av nollutsläppsmål och elbilsincitamentets introduktion. Detta innebär samtidigt att verksamheten kan säkerställa verksamhetsoptimering inför börsnotering år 2022 och öka sin marknadsnärvaro ytterligare. 

Charge Amps spelar en ambitiös men viktig roll i utvecklingen mot en mer hållbar framtid. De är en utmanare som lyssnar till användarnas behov och som ligger i framkant vad gäller att frångå beroendet av fossila bränslen genom sina smarta och användarvänliga laddlösningar med svensk innovation, kvalitet och design.

Charge-amps.com

Ägande
OK ekonomisk förening äger bolaget till 26,8 procent.
Omsättning och resultat
2020 omsatte bolaget 104 miljoner kronor.
Anställda
16 personer är heltidsanställda varav ca 27 procent är kvinnor.