Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Vinterväg granar

Petroleum- och biodrivmedelsbranschen klimatneutral 2045

Den svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen ska vara klimatneutral senast år 2045. I den färdplan som presenterades den 5 februari, och som har tagits fram inom ramen för Fossilfritt Sverige, visar branschen hur det ska gå till.

Målet ska nås genom bland annat en övergång till biodrivmedel och tekniker för koldioxidinfångning (CCS/CCU) under tillverkningsprocessen.

- Vi ser fram emot att ta ansvar, att vara en del av lösningen i att nå klimatmålen och tillvarata de hållbara produkter, innovationer, kompetens och infrastruktur som finns inom branschen, säger Johan G Andersson, vd Svenska Petroleum och Biodrivmedel institutet, SPBI, som lett branschens arbete med färdplanen.

Den svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen har under lång tid varit världsledande i att utveckla nya, hållbara biodrivmedel och effektivisera raffinaderier och anläggningar. Samtidigt som tempot nu ökar måste samhället fortsätta att fungera.

Det är glädjande att hela branschen står bakom målet och har en tydligt utstakad väg framåt. Vi arbetar sedan lång tid tillbaka med att minska vår klimatpåverkan och nu accelererar vi arbetet. Tillsammans ska vi hjälpa medlemmar och kunder att ställa om – utifrån deras förutsättningar, säger Andréa Haag, Hållbarhetsdirektör på OKQ8.

För mer information - läs hela OKQ8:s pressmeddelande här.

Källa: Pressmeddelande OKQ8