Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Digitala val

Val av regionala valberedare 2024/2025

Du som är medlem och ägare i OK har möjlighet att nominera och rösta på kandidater till rollen som regional valberedare i OK ekonomisk förening.

Nomineringen är öppen från och med 6 november till och med 1 december. Röstningen sker sedan från och med 12 februari till och med 25 februari 2024 då du och de andra medlemmarna väljer vilka kandidater som ska utses i respektive region och därmed ingå i regionens valberedning. Både nominering och röstning sker digitalt via vår valplattform.  

Rollen som regional valberedare passar dig som vill hitta personer som vill bidra till och arbeta med frågor som hållbarhet, medlemskapet och livet på väg.

Vad gör en regional valberedare?

Din roll som regional valberedare innebär att du ska hitta personer som vill vara med och företräda medlemmarna i OK ekonomisk förening som ägarombud. Arbetet sker i 23 regioner där man har till uppgift att ta fram förslag på kandidater som medlemmarna sedan kan rösta fram att företräda dem på bl.a. föreningsstämman. Den regionala valberedningen består av 3–5 personer som arbetar tillsammans med att ta fram förslag på ägarombud. Som regional valberedare bjuds du in till utbildningar och kompetenshöjande träffar.

Tidsplan för nominering och val av regionala valberedare 23/24

  • V. 45–48 Nomineringsperiod
  • V. 49 Kontroll att de nominerade är medlemmar
  • V. 50–4 Regionens OK-råd kontaktar samtliga nominerade
  • V. 5–6 Regionens OK-råd sammanställer sina förslag 
  • V. 7–8 Digitala val genomförs (medlemsdag 17 februari)
  • V. 9 Redovisning av resultat publiceras på hemsidan