Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Väg solnedgång skog långtradare

Verksamhetsåret 2023/24 i OK ekonomisk förening

I årsredovisningen presenteras verksamhetsåret 2023/24 i OK ekonomisk förening liksom den ekonomiska utvecklingen i föreningen och koncernen. Det har varit ett år med många höjdpunkter men också utmaningar. Trots en turbulent omvärld levererar koncernens medarbetare ett starkt och ökande resultat, 241 Mkr jämfört med 115 Mkr förra verksamhetsåret. Omsättningen sjönk något till 10 840 Mkr från 11 417 förra verksamhetsåret.

OK ekonomisk förening och OK-koncernen har brutet räkenskapsår 1 mars till sista februari. Till stämman den 23 maj läde styrelsen fram årsredovisningen för perioden 1 mars 2023 till 29 februari 2024. Under våren har det hållits medlemsmöten på många håll i landet, där årets resultat och andra delar av årsredovisningen har presenterats. För dig som inte haft möjlighet att delta kan du även här ta del av information om året som gått. 

Det har varit ett år som präglats av följderna av Rysslands fortsatta krig i Ukraina, fallande krona, ökande inflation och stigande räntor. Flera av våra verksamheter har trots det levererat fina resultat, även OKQ8 visar på ett ökande resultat i en fortsatt mycket tuff omvärld. Stora satsningar har ändå kunnat genomföras med till exempel supersnabbladdare och investeringar i stationer, för en mer hållbar utveckling. Medlemskapet  har varit i fokus med en fantastisk lansering av medlemsappen och många intressanta medlemsaktiviteter har anordnats under året.

Ta gärna del av årets höjdpunkter genom den interaktiva filmen nedan, där Jimmy Jansson, styrelseordförande i OK ekonomisk förening, samtalar med föreningens kommunikatör, Carl Zeidlitz.

OK:s årsredovisning

Ett enkelt sätt att läsa om året som gått är att ta del av vår årsredovisning för 2023/24.

LÄS ÅRSREDOVISNINGEN

 

Återbäring 2024

Föreningsstämman den 23 maj beslutade också om återbäringsnivåerna för köp som medlemmar gjort under det föregående verksamhetsår. Totalt landar återbäringen på 38 miljoner kronor, cirka 4 miljoner kronor mer än under förra året. Till det kommer sommarbonus från OKQ8 för att fira 25 år, tillsammans 76 miljoner kronor tillbaka till våra medlemmar!

Läs mer om återbäringen här