Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Laxå Pellets

Hållbar energi - ett av OK:s viktigaste områden. Laxå Pellets är en av föreningens verksamheter som arbetar med just detta, genom att ta vara på skogens restprodukter och nyttja den svenska naturens fulla potential. OK har hållit hushåll uppvärmda i decennier och varje år säljer bolaget cirka 75 000 ton pellets landet över. Idag är OK ensam ägare.

OK gick in som delägare i Laxå Pellets vid starten 2004 och har sedan dess tillvaratagit den förnybara produkten pellets. Idag är föreningen ensamma ägare. Sågspånet som pelletsen tillverkas av är en restprodukt från skogsavverkning som annars skulle ligga och förmultna i skogen. Användningen av dessa bidrar på så sätt till att effektivt bruka skogens värdefulla tillgångar.

Vad är Pellets?

Pellets är små cylindrar av sammanpressat gran- och/eller tallspån, primärt för uppvärmning av villor, men även för viss industriell uppvärmning. Att tillverka pellets är på ett sätt ganska simpelt: man stoppar in sågspån i ena änden av fabriken, torkar dem, pressar ihop dem och så kommer pellets ut i andra änden. 

Pelletsfabriken ligger i Röfors, ett samhälle i Laxå kommun. Det geografiska läget ger en närhet till större delen av Sveriges befolkning, vilket håller nere både kostnader och utsläpp vid leveranser.

Framtid för Laxå Pellets

Vi på OK är stolta över att äga ett företag som helt jobbar med förnyelsebar energi, där man dessutom etablerat en mycket lönsam kundorientering. Verksamhetens fokus är att ha många nöjda privatkunder och små och medelstora företag, där kvalitet och kundservice gör skillnad. På så sätt kan Laxå Pellets vara fortsatt lönsamma och hållbara, samtidigt som de utvecklas och breddar från den renodlade värmepelletsleverantören - bland annat med sikte på att vara ledande leverantör inom tillväxtområdet ströpellets.

Laxapellets.se

Ägande
OK ekonomisk förening äger bolaget till 100 procent. 
Omsättning och resultat
2021/2022 omsatte bolaget 136,5 miljoner kronor.
Anställda
22 personer är heltidsanställda varav 25 procent är kvinnor.