Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Bedege

Bedege är ett konsultbolag med unik branschkunskap både inom IT och verksamhetsstyrning, främst inom detaljhandeln. Deras uppgift är att erbjuda effektiva affärssystem och kassalösningar, vilket möjliggörs tack vare sin handplockade personal. Vi på OK är stolta över att vara ägare till ett IT-bolag där man lyfter medarbetarnas gedigna kunskap som viktigaste konkurrensfördel.

På Bedege jobbar handplockade och certifierade verksamhetskonsulter, utvecklare, supporttekniker, servicepersonal och projektledare. Uppdraget är att erbjuda effektiva affärssystem och kassalösningar, både för butiker och e-handel. Bolaget erbjuder även heltäckande support-, service- och depåtjänster, varje dag och dygnet runt.

Detaljhandelsbranschen står inför ett skifte där E-handel inte bara handlar om en ett köp - det handlar om en kundupplevelse. I synnerhet i takt med globaliseringsutvecklingen. För Bedege stannar inte ett onlineköp vid att du får hem det du har beställt, det är känslan under hela köpprocessen - från tanke till förbrukning - som gör att du väljer samma detaljhandlare igen. Genom sina moderna lösningar kan verksamheten hantera morgondagens köpresor och säkra bästa möjliga upplevelse för varje enskild kund.

Medarbetarna - den viktigaste konkurrensfördelen

Bedege ser de egna medarbetarnas gedigna kunskap och erfarenhet inom detaljhandeln som sin viktigaste konkurrensfördel. Lång erfarenhet kombinerat med spetskompetens inom programmering och teknologi gör att Bedege kan erbjuda sina kunder både välbehövlig rådgivning och de tekniska lösningar som krävs för kunders verksamheter. Därför är bolaget mycket noga med att värna om sitt humankapital och den uppskattade företagskulturen.

Precis som i övriga delar av IT-branschen så är konkurrensen om kompetensen hård och för Bedege - som sätter stort värde i förståelsen av just detaljhandeln - är rekryteringsbasen ännu mindre. Av denna anledning har verksamheten man etablerat en utvecklingsfilial i Östeuropa, där kompetens finns att tillgå. Individer har tack vare detta haft möjlighet att inkluderas i Bedeges befintliga traineeprogram där de får lära sig om svensk kultur och detaljhandel.

Utforskar den nordiska marknaden

Bedege har sedan länge haft kunder runt om i Norden, och nu ser bolaget över möjligheterna att etablera sig på fler marknader. Sedan 2020 har Bedege säkrat flera nya storkunder - bland annat har den norska detaljhandelskedjan Nille valt Bedege som leverantör av retailsystem.

Bedege.se
 

Ägande
OK ekonomisk förening äger bolaget till 86,9 procent. Övriga OK-föreningar äger resterande 13,1 procent.
Anställda
34 personer är heltidsanställda varav nära 35 procent är kvinnor. 
Omsättning och resultat
2022/2023 omsatte bolaget cirka 72,6 miljoner kronor.