Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

OK Förlaget

Läsare, lyssnare, besökare och tittare. OK Förlaget når idag fler än någonsin med sina målande resereportage, populära tester, nostalgiska tillbakablickar och aktuella provkörningar. Ryggraden är förlagets tidningar, men i takt med att digitala kanaler fortsätter att öka kommer allt fler möjligheter och nya följare.

 

Brett och populärt tidningsutbud

Vi Bilägare är idag Sveriges största biltidning. Ända sedan trettiotalet har tidningen haft trovärdig konsumentjournalistik för motorintresserade i fokus. De omfattande däcktester och provkörningar redaktionen genomför varje säsong uppskattas inte bara av läsarna utan även av branschkollegor i grannländerna. Genom att med omsorg sälja innehållet vidare till andra biltidningar i övriga Norden kan Vi Bilägare fortsätta producera detta annars kostsamma innehåll medan konkurrenter på marknaden tvingas skära ner på redaktionerna. OK Förlaget ger också ut andra entusiasttidningar såsom Husbil och Husvagn, Klassiker, Moped samt ytterligare nischade specialutgåvor.

Digitaliseringsresan fortsätter

Att förlagsbranschen genomgår ett paradigmskifte är ingen hemlighet, och här anammar OK Förlaget den digitala utvecklingen med bravur. De senaste åren har antalet besökare ökat lavinartat på Vi Bilägares webbplats och den blomstrande digitaliseringsresan har fört med sig nya möjligheter till kreativt skapande - på ett sätt som tryckt material inte ger samma utrymme för. Drönarfilmer, livesändningar från provkörningar och fortsatt succé för Vi Bilägares podcast - med fördubblat antalet lyssnare - är bara några exempel på den positiva utvecklingen. 

Vi på OK är otroligt stolta över OK Förlaget och den resa de har gjort de senaste åren. Att bibehålla förstklassig och högkvalitativ journalistik, samtidigt som man genomför en digital (och prövande) omställning är mycket imponerande. Tack vare ständig utveckling av hemsida och sociala medier, intresseväckande journalistik och engagerade medarbetare - hänger både nya och trogna läsare med på förflyttningen.

Okforlaget.se

Ägande
OK ekonomisk förening äger bolaget till 86,9 procent. Övriga OK-föreningar äger resterande 13,1 procent.
Omsättning och resultat
2022/2023 omsatte bolaget ca 55,4 miljoner kronor.
Anställda
23 personer är heltidsanställda varav cirka 30 procent är kvinnor.