Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

OK Förlaget

I över 50 år har OK Förlagets granskande journalistik byggt upp ett starkt förtroende hos bil- och motorintresserade läsare.

Läsare, lyssnare, besökare och tittare. OK Förlaget når idag fler än någonsin med sina populära tester, målande resereportage, nostalgiska tillbakablickar och aktuella provkörningar. Ryggraden är förlagets tidningar, men i takt med att digitala kanaler fortsätter att öka kommer nya möjligheter och utmaningar.

Flera tidningar

Vi Bilägare är idag Sveriges största biltidning. Ända sedan trettiotalet har tidningen haft trovärdig konsumentjournalistik för motorintresserade i fokus. De omfattande däcktester och provkörningar redaktionen genomför varje säsong uppskattas inte bara av läsarna utan även av branschkollegor i grannländerna. Genom att med omsorg sälja innehållet vidare till andra biltidningar i övriga Norden kan Vi Bilägare fortsätta producera detta annars kostsamma innehåll medan konkurrenter på marknaden tvingas skära ner på redaktionerna.

OK Förlaget ger också ut entusiasttidningarna Husbil och Husvagn, Klassiker samt Moped. Under 2019/20 gav Klassikers redaktion ut en rad nischade specialutgåvor i begränsad upplaga. Tidningen Saab Cars Magazine blev så pass populär att redaktionen för första gången valde att ge ut en upplaga på engelska. Arbetet med numret krävde extra research för att förstå läsare på internationella marknader, vilket OK Förlaget nu ser som ett intressant område med potential.

Digitaliseringsresan fortsätter

De senaste två åren har Vi Bilägares webbplats ökat antalet besökare med 30 procent. Digitaliseringsresan för med sig nya möjligheter till kreativt skapande på sätt som tryckt material inte gett utrymme för såsom drönarfilmer och livesändningar från provkörningar och tester. Under 2019/ 20 har också Klassiker börjar producera en podcast samtidigt som Vi Bilägares podcast fördubblat antalet lyssnare.

Okforlaget.se

Ägande
OK ekonomisk förening äger bolaget till 86,9 procent. Övriga OK-föreningar äger resterande 13,1 procent.
Omsättning och resultat
2019 omsatte bolaget 61 miljoner kronor och gjorde ett operativt resultat om 2 miljoner kronor.
Anställda
27 personer är heltidsanställda varav 30 procent är kvinnor. 

En intressant historia

I vårt öppna arkiv berättar vi historien om hur det kommer sig att OK idag har ett eget förlag – och den spännande resan från ett enkelt medlemsblad till dagens satsningar med delbart innehåll i digitala kanaler. 

Läs om OK-förlagets historia

OK-Förlagets historia

Vi Bilägare

Vi Bilägare är marknadens mest populära biltidning sett till upplagan. Tidningen grundades redan 1930.

Läs Vi Bilägare

Husbil & Husvagn

Husbil&Husvagn är för dig som vill ha ett bekvämt och härligt mobilt liv med mycket upplevelser.

Läs Husvagn & Husbil

Moped

Första numret av Moped kom ut i butikerna i november 2012 och blev genast en succé.

Läs Moped

Klassiker

Klassiker startades 2004 och blev snabbt en succé.

Läs Klassiker