OK-Förlaget

I över 50 år har OK-Förlagets granskande journalistik byggt upp ett starkt förtroende hos bil- och motorintresserade läsare.

Redan på 1930-talet startade OK:s föregångare IC medlemstidningen Bilekonomi där läsarna fick praktiska tips och råd kring bilägande. På sextiotalet efterträddes den av Vi Bilägare som har ett tydligt fokus på konsumentjournalistik och i dag är Sveriges mest populära biltidning sett till upplagan med cirka 80 000 exemplar per nummer.

Hög trovärdighet hos läsarna

Utöver själva papperstidningarna är webben en viktig kanal där många artiklar finns att läsa gratis för alla. Vibilagare.se har ca 180 000 unika besökare per vecka. Med sin långa historia har Vi Bilägare ett stort förtroende hos de fordonsintresserade läsarna, vilket de drar nytta av även online. Trots det oändliga utbud av information och råd som internet erbjuder i dag väljer allt fler att betala för Vi Bilägares premiumartiklar med tester, jämförelser och råd. Det är ett kvitto på att förlagets innehåll upplevs trovärdigt i en tid då vi blir allt mer källkritiska på nätet.

Entusiasttidningar engagerar

OK-Förlaget ger också ut en rad entusiasttidningar, så som Klassiker och Moped. Med fokus på retro tittar redaktionerna i backspegeln på trender från förr. Läsarna kan även följa renoveringsprojekt där gamla bilar blir som nya. Redaktionerna uppskattar också att kunna följa läsarnas egna projekt, t.ex. på tidningen Mopeds Facebooksida. Tack vare satsningen på digitalisering och ökad närvaro i sociala medier så finns OK-Förlaget på en arena där yngre människor rör sig, vilket gör att man når en yngre målgrupp än den traditionella papperstidningsläsaren.

 

En intressant historia

I vårt öppna arkiv berättar vi historien om hur det kommer sig att OK idag har ett eget förlag – och den spännande resan från ett enkelt medlemsblad till dagens satsningar med delbart innehåll i digitala kanaler. 

Läs om OK-förlagets historia

OK-Förlagets historia

Vi Bilägare

Vi Bilägare är marknadens mest populära biltidning sett till upplagan. Tidningen grundades redan 1930.

Läs Vi Bilägare

Husbil & Husvagn

Husbil&Husvagn är för dig som vill ha ett bekvämt och härligt mobilt liv med mycket upplevelser.

Läs Husvagn & Husbil

Moped

Första numret av Moped kom ut i butikerna i november 2012 och blev genast en succé.

Läs Moped

Klassiker

Klassiker startades 2004 och blev snabbt en succé.

Läs Klassiker

 

 

Mer om OK-Förlaget

OK ekonomisk förening äger bolaget till 86,9 procent. Övriga OK-föreningar äger resterande 13,1 procent.

2017 omsatte bolaget 82 miljoner kronor och gjorde ett operativt resultat om 6 miljoner kronor.

34 personer är heltidsanställda varav 23 procent är kvinnor.