Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Dag Hammarskjöld – stamkund hos IC

Dag Hammarskjöld var FN:s generalsekreterare mellan åren 1953 och 1961, statsråd, ledamot av Svenska Akademien – och stamkund hos IC . Det var centralgaraget i Malmö som fick äran att ta hand om hans privata "Cittra".

För över 50 år sedan var FNs svenske generalsekreterare en världskändis. Och har man en sådan som helkund, får man passa på att tala om det, även om han kör en elva år gammal Citroên. IC ställde upp med all service som tänkas kunde. Om detta kan man läsa i Bilekonomi nr 8, 1959:
 

Prominent IC-kund

Var det någon som visste att Dag Hammarskjöld är permanent kund hos IC (Centralgaraget) i Malmö? Där har man fått förtroendet att ta vård om Hammarskjölds högst privata "Cittra" och vid varje tillfälle då generalsekreteraren besöker Sverige är det IC som först får reda på att han kommer hit. Då kör man som regel ut vagnen till Bulltofta, där Hammarskjöld efter det att hans body-guard noggrant gått igenom bilen direkt sätter sig bakom ratten. Ovanstående bild är från det senaste besöket och förutom Hammarskjöld själv ses fr.v. garagemästaren A. Glantz, livvakten Bill Ranallo och IC-chefen disponent Stig Lindh. Till saken hör också att IC vid varje tillfälle får ombesörja av- och nyregistrering av "Cittran" av årsmodell 1948.